Skabelondiskussion:Wikidata-tal

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Udvalg efter kvalifikator-værdi[rediger kildetekst]

Der er pt. mulighed for at udvælge værdier, som har eller ikke har en bestemt kvalifikator. Jeg har brug for udvælge en værdi, hvor kvalifikatoren har en bestemt værdi; konkret har svævefly en række masser, jeg har brug for MTOW (maximum takeoff weight) - se fx. d:Q613581#P2067.

Det mest elegante ville efter min opfattelse være at udvide tolkningen af kvalifikatorbrugN=Q2217, så værdien kommer med, hvis kvalifikatoren har denne værdi og ellers ikke. (Det kan også godt laves med en skabelon med et par opslag Wikidata-tal.)

-- Poul G disk. 1. okt 2017, 22:21 (CEST)

Jeg synes du skal prøve at tilføje denne mulighed, for der er måske også andre tilfælde end ved svævefly hvor den vil være nyttig.--Weblars (diskussion) 3. okt 2017, 22:44 (CEST)
Den skulle være klar i Modul:Brug Wikidata/sandkasse med tilhørende test i Modul:Brug Wikidata/sandkasse/dok. Det endte med at være meget lettere at teste på tekstværdi (label for objekter); det er selvfølgelig følsomt overfor ændring af labels, men vil så naturligvis også virke for andre datatyper. -- Poul G disk. 4. okt 2017, 22:36 (CEST)
Tak, det lader til at virke. Jeg har selv tidligere forsøgt at hente bedste rangering for tennisspillere (ønskede kun enten single- eller doublerangering, se fx spilleren Petkovic), men jeg har ikke dine evner til at programmere så det lykkedes ikke. Jeg kan se at det problem nu også delvist er løst. Desværre huserer der en bot på wikidata som sætter "Foretrukne rang" til den værdi med den nyeste dato, hvilket gør at man (i øjeblikket) kun kan få fat i den ene af værdierne med vores modul. Mon det kan lade sig gøre at hente alle værdier, det vil sige også dem med "Normal rang"? Ellers vil jeg prøve at få stoppet botten.--Weblars (diskussion) 5. okt 2017, 10:32 (CEST)
Velbekomme. Det er ikke så ligetil at finde fx den laveste (numeriske) rang; det forudsætter adgang til værdien af flere forskellige kvalifikatorer, og der hvor jeg rettede har man kun adgang til én ad gangen. (Muligvis sorterer Modul:Brug Wikidata værdierne numerisk, i så fald vil du kunne bruge maks=1.) -- Poul G disk. 5. okt 2017, 15:28 (CEST)

@Weblars: Har du stadig problemer med at "Foretrukne rang" bliver anvendt forkert? Jeg kunne lave options til at hente alle værdier uanset rang, eller alle værdier på nær "Forældet rang". --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 21. aug 2018, 09:22 (CEST)

@Poul G: Modul:Brug Wikidata sorterer ikke. Er der interesse for en sortering af resultater. For tal-værider kunne også tilføjes aggregeringsfunktioner som: Min., Maks. og Gennemsnit. Ville det have anvendelser? --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 21. aug 2018, 09:27 (CEST)
Jeg har ikke noget konkret behov. -- Poul G disk. 21. aug 2018, 11:48 (CEST)

Jeg fik stoppet botten der satte en af tennisrangeringerne til "Foretrukne rang", hvorefter jeg manuelt rettede de (fleste) steder hvor botten havde været. Derfor er det ikke i øjeblikket nødvendigt at kunne hente alle værdier uanset rang, i det mindste ikke når det gælder tennisrangeringer.--Weblars (diskussion) 21. aug 2018, 17:55 (CEST)

Vis store tal i fx millioner[rediger kildetekst]

JEg regner med at tilføje en ny parameter, forkort_store_tal, der kan sættes til ja eller nej. Fx vil det store tal 107.927.000.000 vises som 108 mia., hvis den er ja.

Eksemplet med valuta fra dokumentationen, hvor den nye parameter forkort_store_tal er brugt. Usikkerheden vises ikke, fordi den er 0,0005 milliarder, hvilket bliver til 0 eller 0,00 med ingen eller 2 decimaler:

Beskrivelse Kode Resultat
Omsætning Novo Nordisk {{Wikidata-tal/sandkasse | P2139 | forkort_store_tal=ja
| q=Q818846}}
DKK 232 mia.
Omsætning Novo Nordisk med 2 decimaler {{Wikidata-tal/sandkasse | P2139 | forkort_store_tal=ja
| decimaler=2 | q=Q818846}}
DKK 232 mia.
Omsætning Novo Nordisk med 2 decimaler og uden usikkerhed {{Wikidata-tal/sandkasse | P2139 | forkort_store_tal=ja
| decimaler=2 | visusikkerhed=nej | q=Q818846}}
DKK 232,26 mia.

Jeg vil indføre den af hensyn til den automatiske hentning af BNP i skabelon:Infoboks land, se Skabelondiskussion:Infoboks_land#Rettelser_angående_uafhængighed_og_lignende. Med venlig hilsen Weblars (diskussion) 19. mar 2020, 00:01 (CET)

Ændring af referencetekst[rediger kildetekst]

Hvis man har sat |ref=ja vil der blive vist en referencetekst såfremt der findes en reference på wikidata for den pågældende oplysning (se dokumentationen). Teksten ser i øjeblikket typisk sådan ud:

Jeg synes, den mere skal ligne de øvrige referencer, måske sådan:

Jeg vil i første omgang ændre teksten i Modul:Brug Wikidata/sandkasse.--Weblars (diskussion) 14. apr 2020, 01:21 (CEST)

Nu har jeg ændret i modulet. Resultatet kan ses, hvis man sammenligner Hovedstæder i Europa med min sandkasse. Desuden har jeg forsimplet brugen af referencer fra wikidata ved at fjerne de to parametre viskm og kunurl.--Weblars (diskussion) 16. apr 2020, 12:29 (CEST)

Konvertering af temperaturenheder[rediger kildetekst]

@Weblars: Jeg så at du har tilføjet temperaturenheder til Modul:Brug Wikidata/data med en kommentar om at konvertering kræver en ændring i Modul:Brug Wikidata. Jeg har lavet de nødvendige ændringer i Modul:Brug Wikidata/sandkasse og Modul:Brug Wikidata/data/sandkasse. Jeg har foreløbig muliggjort konvertering til C og K og indført automatisk standardkonvertering fra F til C. Jeg har også tilføjet nogle testcases til Modul:Brug Wikidata/testcases. Jeg har ikke ændret i dokumentionen. Skabelon:Wikidata-tal/doc#Parametre til styring af enheder skal opdateres hvis/når ændringen gennemføres. Hvad synes du? --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 14. maj 2020, 16:07 (CEST)[svar]

Tak, det ser ud til at være en smart måde at gøre det på. Testcasene er også fine. Det hele udspringer af Skabelondiskussion:Infoboks_grundstof#Migration_til_Wikidata, hvor jeg prøver at hjælpe. Jeg har desuden planer om at ændre noget mht. decimaler, men vil kigge på det hele igen i morgen. Jeg skal nok opdatere dokumentationen.--Weblars (diskussion) 14. maj 2020, 16:31 (CEST)[svar]