Skive Idræts-Forbund

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Skive Idræts-Forbund (eller Skive IF, SIF) var en paraply-organisation for idrætsforeninger i den tidligere Skive Kommune, som repræsenterede dets medlemmer og deres interesser overfor Skive Kommune. Foreningens bestod i 2004 af 53 medlemsforeninger med i alt 11.776 medlemmer [1]. Denne forening blev genstiftet den 28. februar 1972 og afholdt den sidste ordinære generalforsamling (den 35. i rækken) i den 28. februar 2007. Som resultat af kommunesammenlægningen opløstes foreningen. I stedet er den nystiftede Skive Idræts Samvirke fremover idrættens paraply-organisationen og talerør i de fire sammenlagte kommuner i Skive Kommune.

Foreninger i Skive Kommune, som havde sport og idræt på deres program og var medlem af Danmarks Idræts-Forbund, Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger eller blot åbne foreninger, havde mulighed for at blive optaget som medlem.

SIF uddelte årligt en række hæderspriser, der blev betragtet som værende den højeste hæder, en idrætsaktiv i Skive Kommune kan modtage. Med hæderen for Året Idrætsudøver i Skive Kommune (uddelt sidste gang i 2006), fulgte GUN-pokalen, som var opkaldt efter en sportsjournalist. En anden hæder var Årets idrætsleder.

Foreningens medlemmer[redigér | rediger kildetekst]

Listen over de tidligere medlemmer [2] af Skive Idræts-Forbund:

Ekstern henvisning[redigér | rediger kildetekst]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "Medlemsforeningernes medlemstal". Arkiveret fra originalen 21. august 2006. Hentet 1. maj 2007.
  2. ^ Opdateret pr. 2004