Slagsmålsklubben

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Broom icon.svgDer er ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem.
Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande, der fremføres. Hvis ikke der tilføjes kilder, vil artiklen muligvis blive slettet.
Question book-4.svg
Slagsmålsklubben
Slagsmålsklubben.JPG
Live på Debaser Medis, september 2006.
Information
Pseudonym SMK
Oprindelse Sverige Sverige
Genre Synthpop
Bitpop
Gamewave
Aktive år 2000 –
Associeret med Maskinen
Medlemmer Hannes Stenström
Joni Mälkki
Björn Nilsson
Kim Nilsson
Joakim "Beebop" Nybom
Frej
Eksterne henvisninger
Official site

Slagsmålsklubben (ofte forkortet til SMK) er en svensk elektro-gruppe fra Norrköping. Navnet, Slagsmålsklubben, er en direkte svensk oversættelse af titlen til bogen og filmen Fight Club. Gruppen har indtil nu udgivet tre fulde album. Sammen med deres andre projekter, 50 Hertz og Häxor och porr har de været med på Björk's opsamlings-CD Army of Me: Remixes and Covers.

Medlemmerne af SMK er Bjørn Nilsson, Hannes Stenström, Joakim "Beebop" Nybom, Joni Mälkki, Kimm Nilsson og Frej Larsson. Gruppens medlemmer har gang i mange andre projekter, så som 50 Hertz, Din Stalker, Hannes' solo-projekt og Offerprästers orkester, et af Frejs solo-projekter.

I 2005 flyttede hele bandet til Berlin. Til dato (juli 2008) bor Kim i Berlin, Hannes og Frej i Stockholm og Joni, Björn og Beebop i Norrköping.

Historie[redigér | redigér wikikode]

Slagsmålsklubben blev dannet den 2. november 2000 i Norrköping, Sverige af Joakim "Beebop" Nybom, Björn Nilsson og Joni Mälkki, alle tidligere medlemmer af punk rock-bandet The Solbrillers.

Idéen til at danne et synthpop opstod under en øvelsessession med The Solbrillers. Sangeren i bandet dukkede ikke op og de besluttede derfor at tilslutte Jonis gamle synthesizer til hans guitar-forstærker. De indspillede sammen et par sange, og hermed var SMK dannet.

Hannes Stenström kom med i gruppen et år senere i 2001, fordi han havde nogle gode synthesizere. Frej Larsson sluttede sig til bandet i 2003 efter de havde lavet 7"'en Hyreshusklossar sammen og i 2004 kom Kim Nilsson med.

Diskografi[redigér | redigér wikikode]

Studiealbums[redigér | redigér wikikode]

Album information
Den svenske disco
Sagan om konungens årsinkomst
Boss for Leader
  • Released: 11 April 2007
  • Label: Djur And Mir/EMI

Singler[redigér | redigér wikikode]

Andre Albums[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]