Slovakiets flag

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Slovakiets flag
Når det slovakiske flag hænger vertikalt skal våbenskjoldet roteres som vist på billedet. Hejst rigtigt skal det hvide felt desuden være yderst på flagstangen, så dette billede viser dermed et flag, som ikke er korrekt hejst.

Det nuværende slovakiske flag blev vedtaget i Slovakiets forfatning og trådte i kraft 3. september 1992. Farverne i flaget, rød, hvid og blå, er fælles med flere andre slaviske lande.

Slovakiets flag og tilsvarende form, men med et andet skjold, kan i historien ses helt tilbage til revolutionsåret 1848, da en minoritet af slovakker var i konflikt med ungarerne. Det blev også brugt uofficielt i Tjekkoslovakiet før 2. verdenskrig og af den slovakiske republik under krigen. Det blev 1. marts 1990 taget i brug (uden våbenskjoldet) som Slovakiets flag indenfor Tjekkoslovakiet. Eftersom det slovakiske flag uden våbenskjold er identisk med det russiske flag, og også ligner Sloveniens flag, blev våbenskjoldet tilføjet ved en ændring af forfatningen i september 1992.

En detaljeret lov om flagbrug i Slovakiet kom i februar 1993.

Eksterne link[redigér | rediger kildetekst]


FlagSpire
Denne artikel om flag eller vexillologi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.