Snøvsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Disambig bordered fade.svg For alternative betydninger, se Snøvsen (flertydig). (Se også artikler, som begynder med Snøvsen)

Snøvsen er titelperson i Benny Andersens børnebøger om Snøvsen og Eigil og katten i sækken (med fortsatte historier i tre andre bind). Her mener drengen Eigil at det er synd at alle går fra snøvsen, for så er den jo helt alene. Han finder Snøvsen – en lille fyr med en stor næse og kun et ben og en tå. Snøvsen-bøgerne blev til i samarbejde mellem Benny Andersen og hans første kone Signe Plesner Andersen som har tegnet figuren og illustreret bøgerne.

Foran Stadsbiblioteket i Lyngby kan ses en bronzeskulptur, som forestiller Snøvsen. Den er skabt i 2021 af billedhugger Stine Ring Hansen, Raadvad Bronzeværksted. To serier mindre udgaver af figuren blev solgt til fordel for skabelsen af en bronzebuste af Benny Andersen, opstillet i 2021 ved Portnerboligen ved Sophienholm, Kongens Lyngby.[1]

Bøger[redigér | rediger kildetekst]

Film[redigér | rediger kildetekst]

Der er lavet to danske film om Snøvsen og Eigils eventyr:

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Steffensen, Signe (1. november 2021), Snøvsen fik en meget varm velkomst, sn.dk, hentet 18. oktober 2022
Fiktiv personSpire
Denne biografi om en fiktiv person er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi