Sophus Andersen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Jump to navigation Jump to search
Fotografi af Sophus Andersen

Sophus Emil Andersen (8. december 185919. september 1923) var en dansk komponist, lærer og musikkritiker. Søn af Fritz Andersen.

Som barn lærte Sophus Andersen at spille klaver og violin. Blev student 1877 og studerede herefter komposition hos Thorvald Hansen og sang hos Albert Meyer, på hvis konservatorium han senere blev ansat. 1890 tog han lærereksamen og virkede nogle år som lærer. Hans fik 1906 Det anckerske Legat og studerede i Tyskland, Frankrig, Italien og den nære orient. Fra 1892 var han musikanmelder ved Dagbladet København.

Citat Skønt A’s talent ikke var af dybere art, havde han en betydelig evne til at forme en let og sangbar melodi, ofte med et fint udpenslet og særdeles velklingende klaverakkompagnement; i denne henseende fortsætter han den danske romancestil hos f.eks. Julius Bechgaard og Leopold Rosenfeld. Sangene lider imidlertid hyppigt af en i for høj grad klaverbestemt teknik og en for glat og ensartet formgivning; i harmonikken slår det følsomme til tider over i det sentimentale. Citat
Dansk Biografisk Leksikon 1979

Musik[redigér | redigér wikikode]

Kilde[redigér | redigér wikikode]

Dansk Biografisk Leksikon 1979

Læs mere[redigér | redigér wikikode]

KomponisterStub
Denne biografi om en dansk komponist er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi