South Sydney Rabbitohs

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
South Sydney Rabbitohs
Connor Tracey.jpg
En spiller fra South Sydney Rabbitohs med bolden
Klubdetaljer
Fulde navn South Sydney District Rugby League Football Club
Kaldenavn(e)

Souths, The Bunnies, The Rabbits,

The Red n Green, The Pride of the League
Grundlagt 17. januar 1908 (112 år)
Hjemmebane ANZ Stadium
Australien Sydney, Australien
Kapacitet 84000 tilskuere
Bestyrelsesformand Nick Pappas
Cheftræner Michael Maguire
Liga 2016 National Rugby League
Liga 2015 National Rugby League (7. plads)
Andet
Websted rabbitohs.com.au
Infoboks opdateret: 1. marts 2016

South Sydney Rabbitohs (ofte forkortet Souths) er et professionelt australsk rugby league-hold fra Redfern, et kvarter i den indre-sydlige del af Sydney, New South Wales. De deltager i the National Rugby League (NRL) og er ét af de i alt 9 eksisterende hold fra Sydney.

Klubben blev dannet i 1908 som en af de stiftende medlemmer af The New South Wales Rugby Football League, hvilket gør dem til et af Australiens ældste rugby league-hold. The Rabbitohs blev under deres originale foreningsvedtægter fra 1908 dannet for at repræsentere Sydney-kommunerne Redfern, Alexandria, Zetland, Waterloo, Mascot og Botany. Rabbitohs er ét af kun to af de grundlæggende hold (det andet er Sydney Roosters), som stadig spiller i den højeste liga (NRL). The South Sydney District Rugby League Football Club er i øjeblikket et datterselskab hvor 75% er ejet af Blackcourt League Investments, som i stedet er 50% ejet af skuespilleren Russel Crowe, og 50% ejet af James Packers Consolidated Press Holdings; de sidste 25% er ejet af klubbens medlemmer.

The Rabbitohs' traditionelle kerneområde dækker de tidligere arbejderkvarterer i det indre-syd og det syd-østlige Sydney. Klubben har sæde i Redfern, hvor klubbens administration og træningsfaciliteter er placeret. Klubben har dog i lang tid haft en bred fanskare som er spredt over hele New South Wales. Holdets hjemmebane er i øjeblikket Stadium Australia i Sydney Olympic Park.

Historisk set fra the New South Wales Rugby League (1908-1994), Australien Rugby League (1995-1997), og National Rugby League (1998-1999, 2002-nuværende) er South Sydney det mest succesfulde professionelle hold i australsk rugby league ved at have vundet landets bedste turnering 21 gange.