Sovjetunionens skakforbund

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Sovjetunionens skakforbund (russisk: Шахматная федерация СССР) var det nationale skakforbund i Sovjetunionen, stiftet i 1924. Forbundet havde hovedsæde i Moskva.

Sovjetunionens skakforbund var ikke oprindeligt medlem af det internationale skakforbund FIDE. Efter 2. verdenskrig blev FIDE reorganiseret, og Sovjetunionens skakforbund anmodede i 1946 om optagelse i FIDE, og sovjetiske skakspillere kunne således deltage i de turneringer, der blev arrangeret for at finde en verdensmester. På daværende tidspunkt var der ca. 600.000 registrerede skakspillere i Sovjetunionen.[1] Den første verdensmester, der blev kåret af det reorganiserede FIDE efter krigen, var Sovjetunionens Mikhail Botvinnik, og bortset fra amerikaneren Bobby Fischer var samtlige skakverdensmestre fra Sovjetunionen frem til Sovjetunionens sammenbrud i 1991.

Bestyrelsen bestod på et tidspunkt af formand Mario Petrucci, 1. næstformand Raul Bittel, 2. næstformand Juan Pablo Seminara, kasserer Francisco Palmieri og sekretær Alejandro Nogués.

Formænd[redigér | rediger kildetekst]


Noter[redigér | rediger kildetekst]

Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.