Ludvig 8. af Frankrig: Forskelle mellem versioner

Spring til navigation Spring til søgning
Kun 12 år gammel blev han i [[1200]] gift med [[Blanka af Kastilien]] som resultat af en aftale mellem kong Filip II August af Frankrig og Blankas onkel kong [[Johan af England]].
 
Som prins ledede han i [[1216]] en invasion af [[England]] efter at baronerne, som havde gjort oprør mod kong Johan tilbød ham den engelske trone. Han blev udråbt til konge af England i [[London]] i maj 1216. Sommeren 1216 kontrollerede Ludvig mere end det halve af England, og den skotske konge [[Aleksander 2. af Skotland|Aleksander II]] anerkendte ham som sin nye overherre i stedet for Johan. Men Ludvig opnåede aldrig at blive kronet som engelsk konge.
[[Johan uden land]] tilbød ham den engelske trone. Han blev udråbt til konge af England i [[London]] i maj 1216. Sommeren 1216 kontrollerede Ludvig mere end det halve af England, og den skotske kong [[Aleksander 2. af Skotland|Aleksander 2.] anerkendte ham som sin nye overherre i stedet for Johan. Men Ludvig opnåede aldrig at blive kronet som engelsk konge.
 
Efter kong Johans død forlod stadig flere af Ludvigs støtter ham til fordel for Johans søn [[Henrik III af England|Henrik III]]. I 1217 opgav Ludvig kampen om den engelske trone og skrev under på [[Lambeth-traktaten]], hvorved han accepterede, at han aldrig havde været retmæssig konge af England.
Anonym bruger

Navigationsmenu