Tørslev Hage: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
m Retter flertydige links til Højbro (link ændret til Bro) med DisamAssist.
Fjordlandsvej åbner for trafik
Linje 1: Linje 1:
{{Fremtidig bygning}}
'''Tørslev Hage''' er et sommerhusområde der ligger ved landsbyen [[Tørslev]] på [[Hornsherred]] syd for [[Jægerspris]], området er kendt for sin flotte natur og stilheden.


'''Tørslev Hage''' er et sommerhusområde der ligger ved landsbyen [[Tørslev]] på [[Hornsherred]] syd for [[Jægerspris]], området var kendt for sin flotte natur og stilheden.
[[Vejdirektoratet]] anlægger en ny fire sporet [[motortrafikvej]] med tilhørende [[Bro|højbro]] ([[Kronprinsesse Marys Bro]]) der skal gå igennem Tørselv Hage. Det er første gang i Danmark at man planlægger at lave en motortrafikvej igennem et sommerhusområde.


[[Vejdirektoratet]] har lavet en fire sporet [[motortrafikvej]] ([[Fjordlandsvej]]) med tilhørende [[Bro|højbro]] ([[Kronprinsesse Marys Bro]]), det er første gang i Danmark at man har lavet en motortrafikvej igennem et sommerhusområde.
Vejen bliver en del af [[primærrute 53]] og bliver en fire sporet motortrafikvej. Den bliver ca. 9,5 km lang og kommer til at gå mellem [[Marbæk]] syd for [[Frederikssund]] til [[Landerslev]], og bliver en del af den [[Ny fjordforbindelse ved Frederikssund]].


Vejen er en del af [[primærrute 53]] og er ca. 9,5 km lang og går imellem [[Marbæk]] syd for [[Frederikssund]] til [[Landerslev]].
Vejen bliver Danmarks første betalings motortrafikvej, det kommer til at koste ca. 14 kr for personbiler og ca. 41 kr for lastbil.
Motortrafikvejen får to tilslutningsanlæg Frederikssund S og Landerslev, samt en fire meter høje støjskærme hvor motortrafikvejen skær sig igennem Tørslev Hage.


Vejen er Danmarks første betalings motortrafikvej, det koste ca. 14 kr for personbiler og ca. 41 kr for lastbiler at benytte den.
Motortrafikvejen forventes at åbne for trafik den [[30. september]] [[2019]].<ref>{{Kilde nyheder |first = Søren |last =Arildsen|title = Kronprinsesse Marys Bro indvies med broløb|url =https://sn.dk/Frederikssund/Kronprinsesse-Marys-Bro-indvies-med-broloeb/artikel/827255|work = [[Sjællandske]] |date = {{dato|2019-03-28}} |accessdate = {{dato|2019-04-08}}}}</ref>
Motortrafikvejen har to tilslutningsanlæg Frederikssund S og Landerslev, samt en fire meter høje støjskærme hvor motortrafikvejen skær sig igennem Tørslev Hage.

Motortrafikvejen åbnede for trafik den [[30. september]] [[2019]].<ref>{{Kilde nyheder |first = Søren |last =Arildsen|title = Kronprinsesse Marys Bro indvies med broløb|url =https://sn.dk/Frederikssund/Kronprinsesse-Marys-Bro-indvies-med-broloeb/artikel/827255|work = [[Sjællandske]] |date = {{dato|2019-03-28}} |accessdate = {{dato|2019-04-08}}}}</ref>


== Noter ==
== Noter ==
Linje 19: Linje 19:
[[Kategori:Jægerspris]]
[[Kategori:Jægerspris]]
[[Kategori:Lokaliteter i Frederikssund Kommune]]
[[Kategori:Lokaliteter i Frederikssund Kommune]]
[[Kategori:Primærruter]]
[[Kategori:Motortrafikveje i Danmark]]

Versionen fra 30. sep. 2019, 00:55

Tørslev Hage er et sommerhusområde der ligger ved landsbyen TørslevHornsherred syd for Jægerspris, området var kendt for sin flotte natur og stilheden.

Vejdirektoratet har lavet en fire sporet motortrafikvej (Fjordlandsvej) med tilhørende højbro (Kronprinsesse Marys Bro), det er første gang i Danmark at man har lavet en motortrafikvej igennem et sommerhusområde.

Vejen er en del af primærrute 53 og er ca. 9,5 km lang og går imellem Marbæk syd for Frederikssund til Landerslev.

Vejen er Danmarks første betalings motortrafikvej, det koste ca. 14 kr for personbiler og ca. 41 kr for lastbiler at benytte den. Motortrafikvejen har to tilslutningsanlæg Frederikssund S og Landerslev, samt en fire meter høje støjskærme hvor motortrafikvejen skær sig igennem Tørslev Hage.

Motortrafikvejen åbnede for trafik den 30. september 2019.[1]

Noter

  1. ^ Arildsen, Søren (28. marts 2019). "Kronprinsesse Marys Bro indvies med broløb". Sjællandske. Hentet 8. april 2019.

Koordinater: 55°48′39″N 12°02′57″Ø / 55.81084°N 12.04926°Ø / 55.81084; 12.04926

Denne artikel kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede
Hjælp os ved at uploade dit eget billede eller finde et på Internettet.
Se nærmere om hvordan

Du kan hjælpe ved at uploade et eller flere af dine billeder til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det/dem i artiklen.

Har du ikke selv taget et billede, kan du søge efter eksisterende filer på Wikimedia Commons eller på fx på Flickr - fx med værktøjet Free Image Search Tool. Værktøjet er på engelsk, men du skal blot klikke på linket og derefter på knappen "Do it!". Du kan ændre antallet af viste eksempler ved at rette "5" til fx "25" hvis du ikke fandt et godt billede. Du skal være opmærksom på, at fair use ikke er tilladt på den danske Wikipedia. Er du i tvivl kan du spørge en administrator om hjælp.

Kan du ikke finde nogle frie billeder, kan du prøve at spørge ejeren af ikke-frie billeder, om de vil donere et billede. Du kan finde eksempler på forespørgsel her.