Forskel mellem versioner af "Diskussion:Mogens Jensen"

Spring til navigation Spring til søgning
1.664 bytes tilføjet ,  for 8 måneder siden
:::::: Det stod ikke direkte, men det kunne opfattes på den måde i en tidligere version. Den nuværende version er OK. --[[Bruger:Dipsacus fullonum|Kartebolle (Dipsacus fullonum)]] ([[Brugerdiskussion:Dipsacus fullonum|diskussion]]) 18. nov 2020, 19:13 (CET)
::::::: Jeg synes din rettelse er fin! Tak. --[[Bruger:MGA73|MGA73]] ([[Brugerdiskussion:MGA73|diskussion]]) 18. nov 2020, 19:14 (CET)
:Manglende lovhjemmel er kun et delelement. Det som gør at minksagen potentielt ende i en rigsretssag er grundlovens §73, stk 1: "§ 73, Stk. 1. Ejendomsretten er ukrænkelig. Ingen kan tilpligtes at afstå sin ejendom, uden hvor almenvellet kræver det. Det kan kun ske ifølge lov og mod fuldstændig erstatning." [https://www.ft.dk/da/dokumenter/bestil-publikationer/publikationer/mingrundlov/min-grundlov/kapitel-8/paragraf-73] Mogens Jensens påstand om at der kun var tale om opfordringer til at slå minkbesætnngerne ned er for at søge at undgå den paragraf. Så er spørgsmålet så hvorvidt en eller begge bestemmelser i GRL § 73, stk. 1, 2. pkt. er overtrådt - i) kravet om lovhjemmel, ii) kravet om fuld erstatning - men det kommer tunge jurister uden tvivl til at bore i i de kommende uger og måneder. Og folketingets partier kommer til at vurdere, hvordan de vil stille sig til et evt. forslag om at sammenkalde rigsretten. Men det er helt korrekt at Mogens Jensen ifølge sine egne udtalelser ikke mener at han har brudt grundloven og ministeransvarsloven.
:Samtidigt er det en kendt sag, at der kun kan rejses mistillidsvotum mod en samlet regering, ikke mod en enkelt minister. Derfor vil ingen statsminister risikere at en enkelt ministers handlinger kan blive et kabinetsspørgsmål. Så kan vi allesammen regne resten af ligningen ud. Men han nåede formelt set ikke at blive fyret, derfor er han juridisk set gået frivilligt, og han har udtalt at han har mistet folketingets tillid, hvilket han angiver som årsagen til sin fratræden. [[Bruger:Valentin|Valentin]] ([[Brugerdiskussion:Valentin|diskussion]]) 18. nov 2020, 20:49 (CET)
3.470

redigeringer

Navigationsmenu