Forskel mellem versioner af "Bikini-atollen"

Spring til navigation Spring til søgning
2 bytes fjernet ,  for 4 måneder siden
m
(udvidet artikel - oversat fra svensk wikipedia)
Ordet [[bikini]] er genanvendt som betegnelsen for den todelte badedragt til kvinder. Her ment som en association mellem atombombens altødelæggende virkning og den forestillede effekt af badedragten.
== Geografi ==
Atollen er en koraø og har et total areal på ca 600,1&nbsp;km² hvoraf en landmasse på ca 6,01&nbsp;km² og en [[lagune]] på ca 594,14&nbsp; km².<ref name="Atolls">[http://marshall.csu.edu.au/Marshalls/html/atolls/bikini.html Om storleken]</ref> Atollen består af ca. 36 øer med højeste højde på kun 12 m o.h.<ref name="Exxun">[https://web.archive.org/web/20070923061519/http://www.exxun.com/aaf_us_geo_names/marshall_islands_mh/ns_1.html exxun.com]</ref> De störrestørre öarnaøer ärer:
 
* ''Bikini'', hovedøen, i den østlige del. Dens areal er 2,4 kvadratkilometer. Terrænnet på Bikini er meget fladt. Øens højeste punkt er 17 meter over havet. Den strækker sig 2,9 kilometer i nord-sydlig retning, og 3,3 kilometer i øst-vestlig retning.
 
Befolkningen udgør ca. 4 000 indbyggere.<ref name="Statoids">[http://www.statoids.com/ymh.html Statoids.com]</ref> Forvaltningsmæssigt udgør atollen en "municipality" (kommune). Atollens flyveplads ''Enyu Airfield'' ([[IATA-lufthavnskode]] "BII") har kapacitet til lokale fly.
 
== Eksterne henvisninger ==
* [http://www.bikiniatoll.com/ Bikinis internetside]

Navigationsmenu