Cebu: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
Oprettede eller redigerede 2 arkivlinks ud af 3 analyserede links, se hjælp) #IABot (v2.0.8.6
No edit summary
Linje 1: Linje 1:
[[Fil:Ph locator map cebu.png|thumb|right|Kort med Cebu highlighted.]]
[[Fil:Ph locator map cebu.png|thumb|right|Kort med Cebu highlighted.]]
'''Cebu''' er en [[ø]] i [[Filippinerne]] i [[Visayas]]-regionen. Cebu er også en provins, hvor provinshovedstaden er [[Cebu City]]. Cebu er en af Filippinernes mest udviklede [[provins]]er. Knap en kilometer fra den større ø Cebu, ligger øen [[Mactan]], som er kendt for at have været det sted, hvor [[Ferdinand Magellan]] faldt i kamp mod den filippinske [[datu]] [[Lapu-Lapu]].
'''Cebu''' ({{lang-ceb|Sugbo}}) er en [[ø]] i [[Filippinerne]] i [[Visayas]]-regionen. Cebu er også en provins, hvor provinshovedstaden er [[Cebu City]]. Cebu er en af Filippinernes mest udviklede [[provins]]er. Knap en kilometer fra den større ø Cebu, ligger øen [[Mactan]], som er kendt for at have været det sted, hvor [[Ferdinand Magellan]] faldt i kamp mod den filippinske [[datu]] [[Lapu-Lapu]].


== Historie ==
== Historie ==

Versionen fra 17. apr. 2022, 18:33

Kort med Cebu highlighted.

Cebu (Cebuano: Sugbo) er en ø i Filippinerne i Visayas-regionen. Cebu er også en provins, hvor provinshovedstaden er Cebu City. Cebu er en af Filippinernes mest udviklede provinser. Knap en kilometer fra den større ø Cebu, ligger øen Mactan, som er kendt for at have været det sted, hvor Ferdinand Magellan faldt i kamp mod den filippinske datu Lapu-Lapu.

Historie

Under Spansk Ostindiens første besættelse af landet i ca. 1562 til 1578,[kilde mangler] flyttede landets hovedstad, dav. Cebu til Manila (tidl Maynilad) efter erobringen.

Referencer

Eksterne henvisninger

Filippinernes geografiSpire
Denne artikel om Filippinernes geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi

Koordinater: 10°19′N 123°45′Ø / 10.317°N 123.750°Ø / 10.317; 123.750