Forskel mellem versioner af "Kim Schumacher"

Spring til navigation Spring til søgning
2 bytes tilføjet ,  for 13 år siden
ingen ændringskommentar
m (Linkrettelse)
'''Kim Schumacher''' ([[15. december]] [[1949]] - [[12. juni]] [[1990]]) var en dansk "hurtigtsnakkende" [[Dj|diskjockey (dj)]] og mediemand.
 
I en længere periode var han tilknyttet [[Danmarks Radio]]s P3, hvor han stod for programmer som Studie 82-89, Pop 83-84, Klubland og 7'eren. Han kan dog mere generelt betegnes som mediemand, bl.a. som instruktør af amatørfilm, musiker, tv-vært i programmer som Danmarks Radio, herunder musikprogrammerne "1999" og "Harakiri", og ikke mindst quizprogrammet "Labyrint", der bl.a. satte nye standarder for, hvordan man kunne tale til folk i dansk tv, som freelanceskribent på Levende Billeder og med faste humor/kultur-klummer på Aktuelt og BT..
 
Men det var musikken, der var Kims store kærlighed. Hans musikprogrammer på P3 var gennemprofessionelle, og hans altid utroligt morsomme, kontroversielle og ofte indsigtsfulde speak er legendariske. Kims stil fik mange til at interessere sig for den type musik, han brændte for. En musik, der primært tilhørte genrer som [[dance]], [[hiphop|hip-hop]], [[rhythm_and_blues|R'n'B]], [[techno]] og [[pop]] – musikgenrer, der, før Kim Scumachers tid, nærmest havde været betragtet som underlødige i Danmarks Radio. Han havde fingeren på musikpulsen, bl.a. fordi han tilbragte en stor del af sin tid i New York, og netop i 80'erne var det dér, hip-hop- og bøssekulturen var på sit højeste.
 
Kim Schumacher var også oversætter af en lang række amerikanske film, og han er krediteret for at have opfundet fordanskninger af amerikansk slang, som f.eks. betegnelsen [[nørd]] om en person, der går lidt for meget op i sit fag, typisk et teknisk et af slagsen. Men han formåede også at bevare rytmen i det udenlandske, som f.eks. i oversættelsen af [[Samuel L. Jackson]] som DJ i [[Spike Lee]]s film [[Do the Right Thing]], der siger "That's the truth, Ruth", som i Kims kærlige oversættelse blev til "Gi' den et trut, Ruth".
Anonym bruger

Navigationsmenu