Kim Schumacher

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
Kim Schumacher
Født 15. december 1949(1949-12-15)
København Rediger på Wikidata
Død 12. juni 1990 (40 år)
Frederiksberg Rediger på Wikidata
Partner Hans-Ole Eriksen
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Dj, radiovært, tv-vært Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Kim Schumacher (født 15. december 1949 i København, død 12. juni 1990Frederiksberg) var en dansk diskjockey (dj), radio- og tv-vært.

Kim Schumacher blev først kendt som - efter datidens standarder - hurtigtsnakkende radiovært, og på tv vakte han frem til sin død opmærksomhed med sin friske tone og gennemført iscenesatte udseende[1].

Liv og karriere[redigér | redigér wikikode]

Kim Schumachers baggrund var journalistik, og hans mediebaggrund blev lagt på filmhistoriestudiet på Københavns Universitet. Privat startede han tidligt bl.a. som instruktør af amatørfilm. Fra 1982-1990 var han tilknyttet DR's P3 som freelance-medarbejder, hvor han afviklede programmer som Studie, Pop, Klubland, 7'eren, Natradio og Fredagsåbent. Derfra gik han over til at lave tv: musikprogrammerne 1999 og Harakiri og quizprogrammet Labyrint, der satte nye standarder for, hvordan man kunne tale til folk i dansk tv. Han tv-debuterede som VJ hos Michael Wikke og Steen Rasmussen i deres program Fredag i Farver, 1984-85. Som journalist var han også freelance og bidrog til Levende Billeder, Mix og med faste humor- og kultur-klummer i Det Fri Aktuelt og B.T.

Kim Schumacher var med til at styrke interessen for genrer som dance, hiphop, R'n'B, techno og pop, der indtil da nærmest havde været betragtet som underlødige i Danmarks Radio. Kim Schumacher forsøgte at dokumentere genrerne mens de udvikledes og tilbragte derfor en del tid i New York, hvor hiphop- og Hi-Energy-genrerne var på det højeste i 1980'erne.

Kim Schumacher oversatte og anmeldte en række amerikanske film. Han introducerede fordanskninger af amerikansk slang, f.eks. betegnelsen nørd. Et andet eksempel er oversættelsen af Samuel L. Jacksons replik som DJ i Spike Lees film Do the Right Thing, hvor "That's the truth, Ruth" i Kim Schumachers version blev til "Gi' den et trut, Ruth".

Kim Schumacher gjorde sin homoseksualitet til en del af sit image. Han var også kendt som "speedsnakkeren" for sin hurtigttalende stil og sine morsomme, kontroversielle og rammende kommentarer, ikke mindst i radioen.

Hans tidlige død kom som følge af AIDS efter en meget kort sygdomsperiode. I månederne op til sin død producerede han programmet Labyrint. Til sin mor havde han blot sagt at han havde travlt, og hun så ham derfor ikke i de sidste fem måneder. Hans død kom som en overraskelse for stort set alle og blev bemærket med baggrundsartikler, billeder og interviews i tabloidpressen og ugebladene.

Ifølge B.T. blev Kim Schumacher gift med sin kæreste Hans-Ole Eriksen få timer før sin død[2].

Udgivelser[redigér | redigér wikikode]

Bog[redigér | redigér wikikode]

Diskografi[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Vista-kdmconfig.pngArtiklen om Kim Schumacher kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.
  1. ^ 30 år efter Kim Schumacher: Han var et speedsnakkende ikon og en grænsebryder, dr.dk hentet 21-06-2020
  2. ^ B.T. forside 14. juni 1990