Forskel mellem versioner af "Sankt Andreas Bibliotek"

Spring til navigation Spring til søgning
190 bytes tilføjet ,  for 14 år siden
→‎Bibliotekets historie: Billede lagt på
(sletter kontaktoplysninger)
(→‎Bibliotekets historie: Billede lagt på)
Biblioteket blev grundlagt 1648, da den spanske diplomat, grev [[Bernardino de Rebolledo]], ankom til København for at tiltræde som gesandt hos kong [[Christian 4.|Christian IV]]. Han medbragte mange bøger, især teologiske værker. En del af hans bibliotek blev sammen med gesandtskabskapellets liturgiske bøger overgivet til hans efterfølger. Denne samling vandrede indtil 1849 fra det ene katolske gesandtskab til det andet. Til trods for ca. 20 flytninger, en eller to brande, skiftende interesse fra de ansvarliges side og som regel en svag økonomi, er det bemærkelsesværdigt, at biblioteket har overlevet og været i udvikling siden grundlæggelsen. Det er sammen med Det Kongelige Bibliotek blandt de ældste biblioteker i Danmark.
Biblioteket har flere gange skiftet navn. Eksempelvis hed biblioteket i perioden 1905-1953 Det apostoliske Vikariats Bibliotek og fra 1953 Sankt Andreas Bibliotek. I 2007 blev biblioteket sammenlagt med Niels Steensens Bibliotek. Sankt Andreas Bibliotek ejes af Ansgarstiftelsen/Den katolske Kirke i Danmark. Biblioteket ledes af en bestyrelse, der refererer til biskoppen.
[[Billede:Matthew_Evangelist_Incunabula_Koberger_Bible_wiki.jpg‎|thumb|306 × 200px |Evangelisten Matthæus, Inkubanal fra Koberger Bibelen 1483. Et af bibliotekets største klenodier. ]]
 
=Bogsamlingen=
40

redigeringer

Navigationsmenu