Brugerdiskussion:MichalaL

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Gtk-dialog-info.svg   Hjertelig velkommen til den danske Wikipedia, MichalaL!

Jeg håber, at du vil trives her. Begynd gerne med at gennemgå vores guide, som er en hurtig og nem måde at blive introduceret til de vigtigste ting på Wikipedia.

Du kan også læse om tips til, hvordan du hurtigt kommer i gang med at redigere, og de mest almindelige begynderfejl. Hvis du har spørgsmål til, hvordan du kommer i gang, kan du gennemse de oftest stillede spørgsmål om Wikipedia samt nybegynderforummet. Hvis du har andre spørgsmål, så kan du spørge på Landsbybrønden.

Fem ting at tænke på:

  • Vær dristig! Den væsentligste fejl, som nybegyndere begår, er slet ikke at skrive. Skriv! Hvis du begår sproglige fejl eller glemmer nogle ting, vil andre rette den slags til efterhånden. En stor hjælp er at bruge forhåndsvisning til at se, hvordan dine ændringer kommer til at se ud, inden du gemmer dem, og du kan også lege i "sandkassen" inden du går i kast med de rigtige artikler. Husk blot, at du aldrig må kopiere andre steder fra, med mindre det er frit indhold. Prøv desuden altid at skrive fra et neutralt synspunkt og beskriv dine redigeringer.
  • Kig dig omkring! Se bl.a. skribentforsiden - der findes flere nyttige links.
  • Læs og lær! Fortsæt gerne med at læse om god opførsel på Wikipedia, hvordan du uploader billeder og stilmanualen.
  • Stil spørgsmål! De erfarne brugere hjælper gerne på nybegynderforummet hvis du har brug for hjælp! Du kan også få tilknyttet en mentor, der kan hjælpe. En god metode er også at efterligne – se hvordan andre artikler er lavet (kig blandt andet blandt vores pt bedste artikler) og brug nogle af de samme redskaber.
  • Signér! Når du skriver indlæg på diskussionssider (som denne), så husk at signére det du skriver. Dette gør du nemmest ved at klikke på "signér"-knappen Wiki-edit-signatur.PNG eller selv skrive fire tilder (~~~~). Du skal ikke signere bidrag til artikler.

Endnu en gang - velkommen til!

Med venlig hilsen PhoenixV 10. nov 2007, 09:22 (CET)


Nye artikler[rediger kildetekst]

Hej MichalaL

Du behøver ikke oprette et link i en eksisterende artikel for at oprette en ny, men derimod kan du blot skrive den i søgefeltet, klikke på "Gå til" og klikke på ét af de røde links, der fremkommer. Det er selvfølgelig ønskværdigt at alle artiklerne på wikien er forbundne, men de to underoverskrifter du tilføjede i artiklen romerskkatolske kirke var måske lige snævre nok til at bære eget emne i den artikel. Prøv at flette linksene mere ind i teksten eller skriv dem under et "Se også"-afsnit. Held og lykke fremover!--CarinaT 23. nov 2007, 20:34 (CET)

Jamen jeg er glad for at være til hjælp. Husk at holde en diskussion på den side, hvor den er påbegyndt, da det er væsentligt mere overskueligt så. Jeg overvåger altid de diskussioner, hvor jeg har været aktiv. Og i øvrigt skal nye indlæg altid placeres nederst! Bare en lille reminder. --CarinaT 24. nov 2007, 16:08 (CET)
Tak - igen ;) - jeg er ved at lære hvordan man gør her i wiki-land. Det er sjovt - en spændende verden. Da min mands ældste på 18 år - fortalte at han rent faktisk bruger wiki til at løse sine opgaver i gymnasiet, ansporer det yderligere til at bidrage!--MicLa 24. nov 2007, 22:10 (CET)

Vedr. Sankt Andreas Bibliotek-artiklen[rediger kildetekst]

Jeg kunne ikke undgå at bemærke, at en store dele af artiklens tekst er direkte afskrift fra bibliotekets egen hjemmeside: http://www.sanktandreasbibliotek.dk/ . Jeg ville derfor blot lige dobbeltchecke med dig, hvorvidt du sidder inde med en skriftlig tilladelse (eller lignende) til at gengive tekst fra hjemmesiden over på den danske Wikipedia? Bemærk, at alt indhold der indsættes på Wikipedia skal være frit indhold, som kan licenseres under GFDL-licensen. Der er ikke noget hinder for at benytte hjemmesiden som kildereference og formulere sig i egne vendinger, men man kan ikke ordret kopiere ophavsret-beskyttet tekst, men mindre man udtrykkeligt har fået lov til dette fra hjemmesidens ejere. --Froztbyte 23. nov 2007, 23:22 (CET)

Uha - nu håber jeg, at jeg svarer det rigtige sted og på den rigtige måde. Artiklen har jeg fået fra bestyrelsesformanden, da der også er lavet en fin lille pjece om biblioteket. Jeg tror godt jeg kan finde ud af det med licens, hvis det er nødvendigt?--MicLa 23. nov 2007, 23:26 (CET)
Og nu har jeg været inde på GFDL-siden, men fatter ikke en bønne ;) Så enten hjælp eller jeg kan sende dig mailen, hvor jeg får tak for at have lagt teksten på?--MicLa 23. nov 2007, 23:45 (CET)
Da det desværre ikke er dig selv, der har skrevet den originale tekst på bibliotekets hjemmeside ville den bedste fremgangsmåde være, at du videresendte dokumentation omkring den skriftlige tilladelse (fra formanden/ejeren af hjemmesiden/forfatteren til teksten) pr. e-mail til OTRS. Således kan man sikre sig at tilladelsen er 100% i orden. Ydermere kan tilladelsen registreres centralt af hensyn til fremtidig dokumentation såfremt der skulle opstå tvivlsspørgsmål vedrørende ophavsretten til teksten. Du kan eventuelt finde inspiration til udarbejdelsen af en forespørgsel til "anmodning om tilladelse til kopiering" på Wikipedia:Kilder eller Wikipedia:Standardbrev til indehavere af ophavsret :-) --Froztbyte 24. nov 2007, 00:26 (CET)
Ok - det ser nemt ud - jeg har sendt en mail til Bestyrelsesformanden og bibliotekaren, med standardbrevet. Håber du så får besked - så du ikke fjerner siden?--193.28.147.12 24. nov 2007, 00:40 (CET)
Jeg har gennemlæst de e-mails, der er tilsendt OTRS omkring denne artikel (Sag#2007112510011434) og kan bekræfte, at rettighedshaver accepterer betingelserne. --|EPO| 27. nov 2007, 21:56 (CET)
Tak for det - jeg er dybt imponeret af, hvor meget I har styr på som administratorer - tak for det gode arbejde.--MicLa 29. nov 2007, 15:07 (CET)