Brugerdiskussion:Sabbe

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Nuvola apps edu languages.svg Dette er Sabbe's diskussionsside, hvor du kan efterlade beskeder til Sabbe.

Generelle råd, når du bruger brugerdiskussionssiderne:


Aktuel
Arkiv

Arkiver


12345

Please hjælp[rediger kildetekst]

Hej sabbe. Jeg har prøvet at rense ud i min artikel, jeg kunne godt se den var meget subjektiv, da du gjorde mig opmærksom på det. Kan du hjælpe mig med hvad der yderligere mangler? Det eneste jeg ønsker, er at oprette en dansk side om bandet Ridin Thumb (og dette er faktisk sådan at bandnavnet staves). Det må vel være muligt at lave en sådan artikel, selvom jeg selv personligt er involveret i bandet. Jeg har bare brug for hjælp til at gøre artiklen Wikipedia stueren, og jeg har vitterligt prøvet. Kan du hjælpe mig? Med venlig (små-desperat) hilsen --GGMart 8. feb 2012, 11:13 (CET)GGMart--GGMart 8. feb 2012, 11:13 (CET)

Hej Martin.
Jeg har netop rettet artiklen lidt til. Jeg synes såmænd ordlyden er meget neutral, men der mangler kilder. Der er ikke en eneste henvisning til et andet værk og eftersom det er en encyklopædi vi laver, må der ikke være førstehåndsforkskning. Der må altså findes kilder, der kan dokumentere påstande og eventuel eksterne henvisninger, hvori man kan læse mere om bandet. Det kan være bandets hjemmeside/myspace-halløj eller lignende eller dybdegående anmeldelser.
Jeg vil opfordre dig til at udfylde mere i infoboksen, som jeg har sat ind øverst, færdigoprette listen over medlemmer nederst (jeg kunne ikke holde styr på dem alle) samt påføre instrument.
For at se et eksempel på en god bandartikel, kan du se på Children of Bodom, som er det nok mest gennemarbejdede bandopslag, der er på den danske wikipedia. Her kan du se opbygning, inspiration og stil/form. Dette vil muligvis hjælpe til at forbedre artiklen.
Jeg håber du har mod på at arbejde videre med Wikipedia. Mvh Sabbe 8. feb 2012, 18:34 (CET)
I øvrigt er det måske en god ide at få styr på om bandet hedder Ridin'Thumb, Ridin' Thumb, Ridin Thumb eller Ridin’Thumb som den ligger under pt og få det rettet igennem i artiklen og flyttet til rigtige placering. --Sabbe 8. feb 2012, 19:01 (CET)

Hej Sabbe, er du opmærksom på dette arrangement i Argentina. Der må være mulighed for sponsorstøtte til deltagelse. Udbred gerne budskabet til andre "kvalificerede" wikipedianere. Mange hilsener --Sir48 (Thyge) 13. feb 2012, 05:40 (CET)

Hej Thyge. Jeg blev lige opmærksom på, at jeg aldrig havde fået kommenteret på denne. Tak fordi du gjorde opmærksom på den. Jeg havde ikke selv opdaget den, men havde heller ikke tid til at deltage. Mvh Sabbe (diskussion) 16. apr 2012, 10:01 (CEST)

Kronologisk rækkefølge[rediger kildetekst]

Hej Sabbe. Vedr. Udstillinger og Projekter (tejn kunstner). Nu går rækkefølgen pludselig nedad, med seneste år, (pt 2012 hvortil opdateringer skal lægges), nederst. Det synes jeg ikke er særligt praktisk og sådan plejer kunstneres levnedsbeskrivelser da heller at blive lavet. Desuden ligger det enkelte års udstillinger stadig i kronologisk rækkefølge, opadgående. Kan du følge mig i at det giver et forvirrende billede? V.H. Mogens. skriver på en mac og kan ikke findeunderskriftfunktionen. (Skrev Mogenskbh (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Jeg kan ikke følge dig i at det skulle være forvirrende - tvært imod. Det er ikke en blog eller lignende nyhedsfokuseret medie, vi her skriver, men en encyklopædi, hvor der som hovedregel vil være en sammenhæng, hvor det, der nævnes først, kan have betydning for det, der nævnes senere, og derfor er det nyttigt at tekstens flow passer med kronologien. Dette gør også at vi kan have samme struktur for en nutidig gadekunstner og en guldaldermaler. --Palnatoke (diskussion) 25. mar 2012, 13:23 (CEST)

Hej Palnatoke. Jeg kan godt følge din argumentation. Er stadig ikke enig, men sådan er det jo. Mht tekstens flow der skal følge kronologien: Har du et forslag til hvad vi nu gør ved årstallenes indhold / de enkelte udstillinger og projekter? Det er ikke nævnt i artiklen, men de står altså også i kronologisk rækkefølge, dog nu omvendt i forhold til årstallenes kronologi (med nyeste inden for det pågældende år øverst). Ikke lige klaret med museklik er jeg bange for. Er glad for at have medbyggere på artiklen, trods uoverensstemmelser. Den skal nok ende med at blive god. V.H.Mogenskbh (diskussion) 25. mar 2012, 17:04 (CEST)

Et værktøj, som jeg har brugt, er Christian Lists autosortering: http://www.wikipedia.dk/wiki/sortering.php - det gør sortering af punktlister en del lettere, men den er naturligvis ikke så nyttig til rigtig tekst. --Palnatoke (diskussion) 25. mar 2012, 17:12 (CEST)

Nej alfabetisk er ikke så nyttigt i en kronologisk liste. Så er der vel kun fat i musen, opsmøgede ærmer og tungen lige i munden tilbage... Det får jeg ikke tid til forløbigt. V.H. Mogenskbh (diskussion) 25. mar 2012, 18:32 (CEST)

Maleriprojekt[rediger kildetekst]

Hej!

Du har bidraget til Egon Schiele, så måske er WP:Maleri et relevant projekt for dig? --Palnatoke (diskussion) 13. apr 2012, 10:45 (CEST)

Hej Palnatoke. Så vidt jeg husker var Egon Schiele-artiklen en oversættelse af en artikel fra no, som jeg synes virkede overskuelig. Jeg interesserer mig meget lidt for maleri og malere generelt, så det projekt tror jeg, jeg hopper over.
Til gengæld har jeg set, at du også har startet WP:Tyskland, som jeg overvejer at tage del i.
Mvh Sabbe (diskussion) 16. apr 2012, 10:01 (CEST)

Nu er de igang med at prøve at slette sejlnet igen, du hjalp os sidst. Måske kan du rede trådene ud ? .. Dkskipper 15 April

Som jeg skrev sidst jeg redigerede i artiklen, kunne den sagtens bruge noget materiale, der understøtter notabilitet. Jeg har således ikke selv kendskab nok til emnet til at se fra den nuværende artikel, om den er notabel. Jeg vil derfor hverken stemme for en sletning eller for at beholde. --Sabbe (diskussion) 16. apr 2012, 10:01 (CEST)

Help for translations.[rediger kildetekst]

Hello , I need you to translate it sv:Österreichischer Bridgesportverband (Østrigs Bridgesportforbund) and yes sv:Österreichischer Schachbund. I can't do it. You can say no. If you want , you can do it. And you do it , you could to write on my discussion page. Bye. 92.134.145.174 15. jun 2012, 22:03 (CEST)

Hi IP-user. I don't know if I want to translate the articles. I guess it is the German pages you wanted to refer to. I prefer translating articles about more central subjects. I will consider it though. Regards Sabbe (diskussion) 16. jun 2012, 14:33 (CEST)
Then , you can translate this de:Österreichischer Bridgesportverband (Østrigs Bridgesportforbund). It is bigger , better. ♠ ♣ ♥ ♦

92.134.145.174 16. jun 2012, 15:55 (CEST)

fr:À propos du Petit Chaperon Rouge (en:About Red Cap)

But translate only one article. I know , It is very short. Only about Austrian Bridge Federation (Østrigs Bridgesportforbund).

Yes I am aware that it isn't a large article you are asking me to translate, I'm just not sure that I'm interested in the bridge association.
By the way, you can contact me in German, if that is easier for you.
--Sabbe (diskussion) 16. jun 2012, 21:41 (CEST)

Búsime nâpinek[rediger kildetekst]

Hey, Sabbe jeg undrer mig over hvorfor du synes at den ene sætning i artiklen er tvivlsom? Det, fremgår ikke af din redigering. --Trade (diskussion) 28. jun 2012, 10:44 (CEST)

Jeg kan ikke helt forstå, hvorfor den ikke skulle være tvivlsom. Jeg havde på ingen måde indikeret at resten af artiklen var tip top, men syntes denne sætning var specielt iøjnefaldende. Den er nu også blevet dokumenteret. --Sabbe (diskussion) 2. jul 2012, 12:33 (CEST)

IRC Chatten[rediger kildetekst]

Hejsa Sabbe. Det ville være dejligt hvis du kunne komme på chatten en dag, da jeg gerne vil snakke om din kommentar på min ansøgning om patruliant. Hilsen --Bruger:Simeondahl 8. aug 2012, 18:45 (CEST)

Hej Simeon. Jeg har ikke tid for tiden, så jeg kommer ikke lige forbi IRC. Måske om en måneds tid eller lignende. --Sabbe (diskussion) 28. aug 2012, 15:00 (CEST)

Administratorkonto uden aktivitet[rediger kildetekst]

Icon apps query.svgAdministratorkonto uden aktivitet
Der er ikke foretaget nogen redigeringer fra denne administratorkonto i de sidste 180 dage. Du bedes derfor foretage en tilkendegivelse af, hvorvidt du fortsat ønsker at støtte den danske Wikipedia. Hvis du inden for 30 dage ikke foretager en redigering, vil din administratorstatus blive frataget jf. Wikipedia:Afstemninger/Inaktive administratorer 2. Alternativt kan du selv anmode om at få frataget administratorstatus.

You haven't contributed to Wikipedia in over 180 days. If you don't make at least one contribution within the next 30 days (from when this template was put on your talkpage), your sysop-rights will be revoked. It is the result of this vote.


Oversigt over administratorers sidste redigeringerOversigt over hvornår admin-værktøjer sidst har været anvendt

Med venlig hilsen, Asger1995 (diskussion) 26. aug 2013, 17:30 (CEST)

Godt at have dig tilbage Sabbe :) Mvh Asger1995 (diskussion) 30. aug 2013, 16:55 (CEST)

Wikipedia for kvinder[rediger kildetekst]

Hej Sabbe

Se gerne Wikipedia-diskussion:Wikipedia for kvinder#Ændringsforslag. Mvh. Cgtdk (diskussion) 29. sep 2013, 14:56 (CEST)

Hej. Du bør lige kigge på Wikipedia:Flytteforslag/xx ved Sommer-OL yy. Jeg gætter du ikke har set den, men konklusionen er at sommer-OL bruges i stedet for Sommer-OL. --Steen Th (diskussion) 14. jan 2014, 17:11 (CET)

Hej. Tak for opdateringen. Du har ret - jeg havde ikke set den. Jeg tager selvfølgelig højde for det fremover. --Sabbe (diskussion) 14. jan 2014, 17:14 (CET)
Fint. Jeg vil rydde op og få flyttet artikler, skabeloner og kategorier hen over den kommende tid. --Steen Th (diskussion) 14. jan 2014, 22:35 (CET)

Sommer- og vinter-OL[rediger kildetekst]

Hej!

Frem til 1992 var der sommer- og vinter-OL i samme år, men fra 1994 er vinter-OL lagt i årene midt mellem sommer-OL. Det er mit indtryk at brugen af "Sommer-OL XXXX" og "Vinter-OL XXXX" som egennavne (og derfor med stort begyndelsesbogstav) er forsvundet, nok fordi "OL XXXX" nu er entydigt. --Palnatoke (diskussion) 19. jan 2014, 11:49 (CET)

Og så opdager jeg at der allerede er en diskussion lige ovenover. Hm. --Palnatoke (diskussion) 19. jan 2014, 11:51 (CET)
Ja jeg har fanget den, men det er lidt rodet så længe alle navigationsbokse og infobokse linker forkert og i øvrigt alle kategorier er forkerte, så kan jeg se, at jeg meget hurtigt kommer til at blive inkonsekvent. --Sabbe (diskussion) 19. jan 2014, 11:58 (CET)
Jeg har samme observation, at skabeloner linker forkert og derved giver problemer. Jeg vil taget kategorier først, når jeg rydder op. Derefter skabeloner.. for at lette artikeloprettelse. Og der vil være en periode, hvor det ikke vil hænge sammen. --Steen Th (diskussion) 19. jan 2014, 12:09 (CET)

mvh Per (PerV) (diskussion) 16. apr 2014, 20:12 (CEST)

Wikimedia Commons logo

Hello! Sorry for writing in English. As you're an administrator here, please check the message I left on MediaWiki talk:Licenses and the village pump. Thanks, Nemo 18. sep 2014, 21:23 (CEST)

Inaktiv administrator[rediger kildetekst]

Icon apps query.svgAdministratorkonto uden aktivitet
Der er ikke foretaget nogen redigeringer fra denne administratorkonto i de sidste 180 dage. Du bedes derfor foretage en tilkendegivelse af, hvorvidt du fortsat ønsker at støtte den danske Wikipedia. Hvis du inden for 30 dage ikke foretager en redigering, vil din administratorstatus blive frataget jf. Wikipedia:Afstemninger/Inaktive administratorer 2. Alternativt kan du selv anmode om at få frataget administratorstatus.

You haven't contributed to Wikipedia in over 180 days. If you don't make at least one contribution within the next 30 days (from when this template was put on your talkpage), your sysop-rights will be revoked. It is the result of this vote.


Oversigt over administratorers sidste redigeringerOversigt over hvornår admin-værktøjer sidst har været anvendt

Med venlig hilsen, Christian Giersing [ disk // bidrag // e-mail ] 22. dec 2015, 07:54 (CET)
Nuvola apps important.svgFratagelse af administratorstatus
Du har i en periode på 30 dage siden indsættelsen af skabelonen herover ikke bidraget til Wikipedia. Der vil blive oprettet en anmodning på Meta om fratagelsen af din administratorstatus jf. Wikipedia:Administratorer/Fratagelse af rettigheder. Med venlig hilsen Simeon Dahl (diskussion, bidrag) 22. jan 2016, 10:08 (CET)

Tak for din indsats som sysop på den danske Wikipedia! Når/Hvis du bliver aktiv igen, så kan du altid ansøge om administrator statussen igen :-) --Simeon Dahl (diskussion, bidrag) 22. jan 2016, 10:08 (CET)

Opdatering af din brugerside[rediger kildetekst]

Bruger:Simeon Dahl er åbenbart meget interesseret i at din brugerside bliver opdateret vedr. dine administratorrettigheder. Jeg foreslår du retter det. mvh Per (PerV) (diskussion) 1. feb 2016, 16:41 (CET)

Helt ok. Har først set beskeden nu, da jeg er inaktiv. Brugerside slettet, da alt info var forældet. --Sabbe (diskussion) 17. okt 2017, 13:03 (CEST)

Velkommen tilbage[rediger kildetekst]

Hej Sabbe. Velkommen tilbage -long time, no see! —Arne (Amjaabc) (diskussion) 27. jul 2021, 22:37 (CEST)

Hej Arne. Tak for det :) --Sabbe (diskussion) 28. jul 2021, 10:22 (CEST)

Kommunalpolitikere[rediger kildetekst]

Jeg kan se, at du har oprettet artikler om kommunalpolitikere som John Snedker og Mads Sørensen. De virker ikke, som om de opfylder notabilitetskriterierne, jf. også denne afstemning og Hjælp:Valg. Vi hurtigsletter derfor normalt sådanne artikler, når de oprettes - hvilket jeg derfor også mener, bør ske med de nævnte. Med venlig hilsen Økonom (diskussion) 31. jul 2021, 12:40 (CEST)

Hej Økonom. Det er jeg helt uenig i. Jeg kender udmærket til notabilitetskriterierne, men de kommunalpolitikere kan sagtens have plads på Wikipedia. Hvis du læser artiklen om John Snedker vil du se, at han er Ridder af Dannebrogsordenen og dermed automatisk notabel foruden at han er central person i byrådet i Esbjerg i en lang årrække. I forhold til Mads Sørensen kan du have en pointe, men eftersom han stiller op for Venstre, der er altdominerende i Varde Kommune og de fleste år har haft absolut flertal i kommunen er der rigtig stor chance for, at han bliver borgmester efter det kommende valg. Det er selvfølgelig indtil nu kun et gæt, men et relativt godt et af slagsen på trods af at Venstre går tilbage på landsplan. Alternativt kunne man kalde det rettidig omhu at have en artikel om ham her. Husk, at der er en gråzone, hvor man måske lige skal overveje det en ekstra gang, inden man hurtigsletter. Mvh Sabbe (diskussion) 31. jul 2021, 19:13 (CEST)
Jeg havde overset, at den ene var Dannebrogsridder, og du har selvfølgelig ret i, at han er automatisk notabel af den årsag. Jeg synes dog ikke, der er nogen rimelig tvivl om, at den anden bør slettes - retningslinjerne, som der er henvist til ovenfor, er temmelig klare på dette punkt. Selvom man kan forvente, at Sørensen bliver borgmester efter næste valg, bør artiklen ikke oprettes, før det sker, ligesom vi regelmæssigt sletter artikler om folketingskandidater uafhængigt af, om deres opstilling på listen gør det sandsynligt, at de vil blive valgt næste gang eller ej. Evt. kan man oprette en sandkasseversion af artiklen for at have den i beredskab til efter valget. Vi sletter rigtig mange nyoprettede kandidat-artikler i valgår som dette, og det ville ikke være fair at begynde at lave ad hoc-undtagelser i forhold til retningslinjerne. Skal man bløde op på reglerne, mener jeg, at det bør gå over en diskussion på Landsbybrønden eller lignende først. Mvh Økonom (diskussion) 31. jul 2021, 19:44 (CEST)
Det er bestemt ikke for at lave nye retningslinjer, og ja tak jeg kender til valgår, hvor mange opretter artikler om diverse kandidater fra da jeg selv var administrator. I retningslinjerne står der også, at der er gråzoner, hvor hver enkelt artikel må vurderes. Jeg går ud fra, at det du henviser til er omtalen af det der ikke er nok som: "Kandidater og suppleanter til kommunalbestyrelser, regionsråd, parlamenter og lignende". Men Sørensen er allerede valgt til byrådet, så han er ikke blot en kandidat og kan derfor ikke alene udelukkes på det grundlag. --Sabbe (diskussion) 31. jul 2021, 19:56 (CEST)
Men medlemskab af et byråd giver jo heller ikke notabilitet. Og hans "claim to fame" i denne ombæring er ifølge dit oplæg, at han er (spids-)kandidat til borgmesterposten. Den afstemning, der i sin tid fandt sted, gik ud på, om kandidatur til poster, der i sig selv giver notabilitet, altså bl.a. borgmestre, så også kan berettige en artikel, og konklusionen var som bekendt et nej. Økonom (diskussion) 31. jul 2021, 20:17 (CEST)
Du er velkommen til at oprette et sletningsforslag på den, men jeg mener, den er et stykke fra en hastesletning. Manden er den 3. mest optalte politiker i Varde Kommune ifølge Paqle, der indsamler data til TV2 Regionerne, så han må have gjort sig en smule bemærket. Jeg er på ingen måde ude på at udvande notabilitetskriterierne for Wikipedia. --Sabbe (diskussion) 31. jul 2021, 20:28 (CEST)
Jeg kan også følge Sabbe. Hvis det er meget oplagt at en person vælges til en post, har jeg ikke problemer med at artiklen oprettes på forhånd, hvor det vurderes som meget sikker. Og når det er kommunalpolitik, så spiller lokale forhold ind. Der er Sabbe tæt nok til se hvad det går. --Steen Th (diskussion) 31. jul 2021, 22:21 (CEST)
OK - i så fald vil jeg ikke gøre mere ved sagen. Økonom (diskussion) 1. aug 2021, 08:48 (CEST)