Forskel mellem versioner af "Skjold (sagnkonge)"

Spring til navigation Spring til søgning
51 bytes tilføjet ,  for 13 år siden
m
Indsætter opslagsord og mindre tilret
m (Enkelte rettelser)
m (Indsætter opslagsord og mindre tilret)
I beretningerne om '''kongSagnkonge Skjold''', i beretningerne om sagnkongen blander [[saga|sagaer]], [[myte|myter]] og [[legende|legender]] fra den [[Nordisk mytologi|nordiske mytologi]] sig med mere kendte, tidlige elementer af den [[Danmarks historie|danske historie]]
 
Ifølge sagaen om [[skjoldungerne]] var Skjold søn af [[Odin]] og [[Rind]]. Som konge af Sjælland og forfader til [[Dan 2. den Storslåede]]s dronning er han forfader til den danske kongerække.
Skjold var imidlertid kun konge af Sjælland og regerede sit rige fra kongsborgen i [[Lejre]]. Lejre var kongesæde for de fleste af de forhistoriske konger, der efterfulgte Skjold. [[Rolf Krake]] er den 12. (og i henhold til visse kilder den 14.) konge af det samlede rige efter Skjold. Han har således formentlig ikke bygget Lejre op fra grunden, som krøniken fortæller, men kun forskønnet, udvidet eller muligvis genopbygget stedet.
Skjold var imidlertid kun konge af Sjælland og regerede sit rige fra kongsborgen i [[Lejre]].
 
Lejre var kongesæde for de fleste af de forhistoriske konger, der efterfulgte Skjold.
 
Skjold var imidlertid kun konge af Sjælland og regerede sit rige fra kongsborgen i [[Lejre]]. Lejre var kongesæde for de fleste af de forhistoriske konger, der efterfulgte Skjold. [[Rolf Krake]] er den 12., (og i henhold til visse kilder den 14.) konge af det samlede rige efter Skjold. Han har således formentlig ikke bygget Lejre op fra grunden, som krøniken fortæller, men kun forskønnet, udvidet eller muligvis genopbygget stedet.
 
==Se også==
17.232

redigeringer

Navigationsmenu