Alethiometer: Forskelle mellem versioner

Spring til navigation Spring til søgning
29 bytes tilføjet ,  for 14 år siden
linkfix
No edit summary
(linkfix)
For at bruge alethiometret, skal brugeren indstille 3 af de 4 visere på symbolerne på skiven og danne et spørgsmål i sindet. Den fjerde viser vil svare på spørgsmålet, ved at svinge fra et symbol til et andet og få det til at give mening inde i brugerens sind. Ethvert symbol kan have mange betydninger, hvilket kræver at brugeren er specielt fokuseret på alethiometret. Det er under "[[Støv (Det Gyldne Kompas)|Støvs]]" eller [[elementær partikel|elementære partiklers]] ([[mørkt stof]]) påvirkning, at alethiometret kan svare på spørgsmål. En veluddannet bruger kan alethiometret til at få på alle spørgsmål vedrørende fortid og nutid, men alethiometret er ikke i stand til at forudsige fremtidige begivenheder, men kan i begrænset omfang fortælle hvad der vil ske, hvis visse handlinger bliver taget (såsom virkningerne der kom hvis spørgelserne forlod Underverdnen, hvilket de senere gjorde).
 
Den faktiske mekanisme i instrumentet er henlagt i mystik. Den oprindelige prototype var designet til at udregne planeternes bane, som et kompas sporer den magnetiske nordpol: nålen peger nu mod himmellegemer som [[Venus (planet)|Venus]] eller [[Mars (planet)|Mars]] i stedet for nord eller syd. Men denne oprindelige hensigtmislykkedes. [[Lyra Belacqua|Lyra]] mener, at nålen bliver styret af interaktive støv-partikler, der ligner et samspil mellem Crookes radiometer og fotoner.
 
En lærd der mestre kunsten at læse alethiometret, har titlen ''alethiometrist''; bemærkelsesværdige alethiometrister omfatter [[Jordan Kollegiet (Det Gyldne Kompas)|Jordan Kollegiet]]s rektor, [[Fra Pavel]], Teukros Basilides og [[Lyra Belacqua|Lyra]], der kan bruge alethiometret via sin intuition, snarere end de mange års uddannelse det ellers kræver, selvom hun mister evnen sidst i triologien, fordi hendes behov for det er passeret. Hun beslutter bagefter at bruge resten af hendes liv til at lære at bruge alethiometret.
19.755

redigeringer

Navigationsmenu