Spring til indhold

Brugerdiskussion:Moeng

Sidens indhold er ikke tilgængeligt på andre sprog.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Jeg prøver først og fremmest at skrive om emner jeg ved noget om. Tidligere gjorde jeg det anonymt, men jeg valgt fra foråret 2006 at "skrive under" på mine indlæg, for at gøre det muligt for andre at kommentere og komme med evt. indvendinger m.m. --moeng 31. mar 2006 kl. 12:38 (CEST)

Velkommen!

Hej og velkommen til Wikipedia. Vi er glade for at se dig, og for at du vil bidrage til projektet. Hvis du er i tvivl om, hvordan du skal gribe det an, er der lidt startinformation ved at følge disse links:

Hvis du ikke er inde i koder, klammer og tegn, så skriv blot uden koder og hold så øje med hvad andre gør ved din tekst de kommende dage. Så lærer du hurtigt hvordan det hele virker :-) Wikipedia er i øvrigt opbygget, så du slet ikke kan komme til at ødelægge noget, selvom du gør noget forkert. Alt kan bringes tilbage til, hvordan det var før, og det er der nogen, som sørger for.

Skulle du gå i stå og ikke kunne finde vejledning, så er der flere måder at få hjælp på. Den allersimpleste er at trykke på "min diskussion" i øverste linje, vælge redigér og skrive et spørgsmål. Så udfylder du ruden "Beskrivelse" forneden og trykker på knappen "Gem side" lige nedenunder. Inden for kort tid vil du sikkert se, at der på din skærm står, at du har fået svar.

Det vigtigste er at udfylde feltet "Beskrivelse", for indholdet af det kan ses af alle på seneste ændringer, så vi véd, hvad der sker. - vh. Nico 31. mar 2006 kl. 13:27 (CEST)

Forhåndsvisning[rediger kildetekst]

Du må meget gerne bruge forhåndsvisningsknappen oftere. Prøv den! --Palnatoke 26. sep 2006 kl. 10:01 (CEST)

Redirect til Jacqueline Du Pré[rediger kildetekst]

Jeg kan se, at du har lidt problemer med denne funktion. Prøv at sætte "havelågen" foran REDIRECT (#REDIRECT) i stedet for bagved (REDIRECT#)

Så vil omdiregeringen virke bedre.--Ankopedia 19. okt 2006 kl. 12:09 (CEST)

Et lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du redigerer eller opretter artikler, så husk venligst at bruge forhåndsvisning. Dermed undgås for meget støj på listen over seneste ændringer, og du vil fange de fleste af dine slåfejl selv. Bemærk, at der findes forskellige redigeringsværktøjer, som gør det lettere at fange stavefejl.

--Broadbeer 22. jan 2007 kl. 01:18 (CET)

Kategorier[rediger kildetekst]

Hej Moeng

Når en artikel allerede er i speficik underkategori (for eksempel Kategori:Artefakter i nordisk mytologi), er der ingen grund til også at have i en mere generel overkategori (for eksenpel Kategori:Nordisk mytologi). Mvh. Byrial 7. jun 2007, 20:20 (CEST)

Hej Moeng

Jeg har ingen GPS så jeg ved ikke lige hvilke tal den viser. Når jeg finder koordinater til wikipedia finder jeg dem oftest på engelsk eller tysk wikipedia; alternativt kan man søge på eniro.dk for danske steder eller hvis det er andre steder f.eks http://www.multimap.com/ som har en fortrinlig søgefunktion. -- Nico 18. jun 2007, 10:35 (CEST)

Ville de to artikler Pakkerejse og Skræddersyet rejse ikke kunne skrives sammen til en artikel der beskriver begge fænomener når de nu betyder næsten det samme? --Morten LJ 2. aug 2007, 13:46 (CEST)

Hej Morten LJ: - Det er kun indledningen der er den samme - Pakkerejser er en overordnet (juridisk) kategori, hvorunder der gradvis er opstået forskellige specialiserede kategorier, som jeg løbende vil beskrive (men alle vil blive nævnt under pakkerejser - og det vil i øvrigt også fremgå af henvisningerne til den engelske Wikipedia, som er den der beskriver områderne mest. Jeg satser på gradvis at komme dybere ned i de enkelte områder (som jeg kender fra mange års arbejde inden for rejse- og turistbranchen) - men jeg kan absolut godt forstå at du spørger! - og det var udelukkende de fælles komponenter jeg ville skrive ind først. moeng 2. aug 2007, 13:57 (CEST)

10-4, det styrer du bare selv :-) --Morten LJ 2. aug 2007, 13:59 (CEST)

Navigationsskabeloner[rediger kildetekst]

Hej Moeng, som du nok ser, har jeg omgjort din indsættelse af skabelonerne kristendom og islam på en række artikler. Det har jeg gjort konsekvent, fordi de ødelagde formatteringen på en række artikler. Jeg er sådan set ikke uenig i, at der skal være henvisning tilbage fra artikler, der er nævnt i en navigationsskabelon, men de er altså så voldsomme, at de vanskeligt kan indpasses.

Jeg ville foreslå, at der i stedet udarbejdedes en alternativ skabelon kristendom/islam, der kunne indsættes i bunden af artiklerne, evt. som en sammenklappelig liste. Mvh --Sir48 (Thyge) 10. aug 2007, 13:48 (CEST)

Hej Thyge - Jeg observerede det godt, men ville i første omgang blot indsætte dem, og nødtørftigt redigere formattering. Din redigering er helt fin med mig - jeg kigger lidt på skabelonerne, for evt at foreslå el. lave en anden type, evt. sammenklappelig. Mvh. moeng 10. aug 2007, 20:58 (CEST)
Et lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du specificerer det opslagsord, som en artikel skal kategoriseres efter (à la [[Kategori:Musikgrupper|Gossip, The]]), kan du bruge koden {{DEFAULTSORT:Opslagsord}}, hvorved ændringen automatisk vil gælde alle kategorier og dermed spare plads og besvær. Se eksempelvis Olaf Henriksen.

--PhoenixV 15. sep 2007, 21:15 (CEST)

Thank You PhoenixV for et godt tip - moeng 15. sep 2007, 21:33 (CEST)

Afsnit vs. underafsnit[rediger kildetekst]

Når du flytter rundt på afsnit og/eller tilføjer nye afsnit i artikler, kan du fremover huske at dobbeltchecke om de nye afsnit og undersnit hænger sammen i TOC. Bemærk, at koden == bruges til afsnit, mens koden === laver underafsnit, koden ==== laver underunderafsnit osv. I din redigering af AC Horsens-artiklen flyttede du "Se også", "Noter og Referencer" og "Ekstern kilde/henvisning" ind som underafsnit under afsnittet "Klubbens resultater" i stedet for at placere dem som seperate afsnit, som de retteligt bør være :-) --Froztbyte 19. sep 2007, 21:11 (CEST)

Thank You Froztbyte ! - det ligner rigtig meget en af de her idiotfejl med at glemme at bruge forhåndsvisning og bare have lidt for travlt osse bagefter ... tak skal du ha! - moeng 19. sep 2007, 21:20 (CEST)

Classical Japanese[rediger kildetekst]

Hi, I am 榎, a user of Japanese Wikipedia. Now, I have a request to you. Could you write a new article about Classical Japanese in Danish based on the English article or the Japanese article or the others, and then please put an External link to Wp/jpn-classical. A few sentences would be enough.-- 28. sep 2007, 05:27 (CEST)

Hi 榎, I will write a new article about Classical Japanese in Danish according your request (I do it later to day) and follow up with an External link to Wp/jpn-classical. I wish you good luck, - moeng 28. sep 2007, 08:22 (CEST)
I viewed the article that you had written. It was a very good one. Thank you very much.-- 1. okt 2007, 03:48 (CEST)

Forenede Kongerige[rediger kildetekst]

Hej Moeng, det går ikke at rette Forenede Kongerige til Storbritannien. Det er ikke det samme, hvilket du kan læse lange diskussioner om på de tilhørende diskussionssider. Mvh --Sir48 (Thyge) 12. okt 2007, 21:49 (CEST)

Hej Sir48 (Thyge) Jeg er fuldstændig enig, men jeg konsekvensrettede blot. Kig lige på Storbritannien og redirect-linkene fra Forenede Kongerige og Det Forenede Kongerige, som begge redirecter til Storbritannien. Jeg ville da personligt anbefale at vi anvendte den internationalt anvendte form United Kingdom (som et rigtig godt kompromis), som ligeledes idag er redirect'et til Storbritannien. Selvom jeg er enig med dig, så konsekvensrettede jeg blot, for som situationen er - uanset diskussionen - så er Storbritannien hos den danske Wikipedia altså det samme som Det Forenede Kongerige. Det vil være fint hvis vi kunne få resten af Wiki-holdet med på den "rette" forståelse, eller acceptabel "united ensretning". Med håb om en fortsat god aften og en sejrrig aften i morgen ... moeng 12. okt 2007, 22:10 (CEST)
Du har sandelig helt ret i rettelsen. Jeg har overset den sidste diskussion om emnet. Sorry :) --Sir48 (Thyge) 12. okt 2007, 22:32 (CEST)
Hej igen Sir48 (Thyge) - Det er helt OK, og det er da altid godt, at nogen er opmærksom på, hvad der sker i omverdenen. Og i øvrigt er det nu en gang altså ikke helt nemt at være bare nogenlunde i nærheden af forkanten af alle diskussionerne her på Wikipedia .. ;-) -- moeng 12. okt 2007, 22:48 (CEST)

Hey Moeng, tusind tak for dine super kommentarer. Det er altid rart med feedback. Min gennemgang af Texas amter gik nok lidt for stærkt, men synes bare det stressede mig at der var så mange. Men jeg genoptager skriveriet med dem, efter en lille pause.-- PhilZz 28. okt 2007, 23:41 (CEST)

Mindre ændring[rediger kildetekst]

Hej Moeng. Bare lige en lille opfordring til at bruge "Dette er en mindre ændring". Det gør de seneste ændringer lidt lettere at overskue. Mvh. --CarinaT 10. nov 2007, 23:27 (CET)

Hej CarinaT - Tak for din opfordring ... det husker jeg, Mvh --moeng 10. nov 2007, 23:33 (CET)

I see you have created most of the Danish pages for the Nepalese districts.

If you need it, I can make a Danish version of commons:Image:Subdivisions du Népal.png, which already exists as commons:Image:Subdivisions of Nepal NO.png (same map with Norwegian names).

On French Wikipedia, the map is used in fr:Districts du Népal.

Hégésippe | ±Θ± 12. nov 2007, 04:42 (CET) or fr:User talk:Hégésippe Cormier

Hi Hégésippe - Thanks for your good offer. The best way to do it is to create the map with the English terms, as we use those in the Nepal development-talk here in Denmark: Far West, Mid West, West, Central, East. I will definitely use the map immediately as I find it really good to show all types of divisions. Best regards -- moeng 12. nov 2007, 09:45 (CET)
OK, I will make an English version, maybe tommorrow. Hégésippe | ±Θ± 12. nov 2007, 09:52 (CET)
Hi Hégésippe / Hégésippe - Great - Merci, Thank you, Mange Tak -- moeng 12. nov 2007, 10:02 (CET)
commons:Image:Subdivisions of Nepal EN.png: I hope it will be useful. Hégésippe | ±Θ± 14. nov 2007, 02:38 (CET)
Hi Hégésippe / Hégésippe - Thank you - I wil use it on the Danish and the English Wikipedia, Merci -- moeng 14. nov 2007, 08:51 (CET)

Hej. Kan du hjælpe mig med at få "nuværende trup" væk fra http://da.wikipedia.org/wiki/Skabelon:AB_Tr%C3%A6nere og http://da.wikipedia.org/wiki/Skabelon:AC_Horsens_Tr%C3%A6nere, så der i stedet står "trænere"?--Man-U 10. maj 2008, 23:10 (CEST)[svar]

Hej - jeg kigger lige på det -- moeng 10. maj 2008, 23:12 (CEST)[svar]
Mange tak skal du have. :) --Man-U 10. maj 2008, 23:13 (CEST)[svar]
Hej - så er den der vist !? -- moeng 10. maj 2008, 23:19 (CEST)[svar]
Hej tusind tak for det. --Man-U 10. maj 2008, 23:22 (CEST)[svar]
Kan du også hjælpe mig med at fjerne de fodboldspillernavne fra AC Horsens der i http://da.wikipedia.org/wiki/Kategori:Fodboldskabeloner?--Man-U 10. maj 2008, 23:34 (CEST)[svar]
Hej. Kan du hjælpe mig med at rette så den bliver ligesom http://en.wikipedia.org/wiki/Template:Infobox_International_Football_Competition på dansk? --Man-U 22. maj 2008, 20:01 (CEST)[svar]
Hej igen Man-U - Jeg checker og prøver ... jeg har da vist overset et spørgsmål fra dig?? ... jeg kigger lige på det ... det var da noget af en gyser i aftes !!!! venlig hilsen -- moeng 22. maj 2008, 20:14 (CEST)[svar]
Okay tak men det med AC Horsens der, det er ordnet. Ja det må man nok sige. Hvem holdte du med? --Man-U 22. maj 2008, 20:24 (CEST)[svar]
Har du tjekket den for fejl http://da.wikipedia.org/wiki/Skabelon:Fodboldturnering?--Man-U 24. maj 2008, 14:59 (CEST)[svar]
Hej vil du gøre det nu? :) --Man-U 6. jun 2008, 09:17 (CEST)

Hej igen Man-U ... Jeg er tilbage på banen igen efter PC/Internet-problemer, og alt ser ud til at virke igen. Jeg checker efter og skulle gerne få fixet den lid senere i dag (PS: Jeg holdt (selvfølgelig) med Man-U !!) -- moeng 6. jun 2008, 20:05 (CEST)

Okay mange tak for det. :) --Man-U 8. jun 2008, 11:23 (CEST)
Hejsa. Har du rettet den for fejl nu? :-) --Man-U 11. jun 2008, 11:14 (CEST)
Hej igen (igen) Man-U ... Jeg røg ind i flere PC-problemer ... Jeg checker skabelonen nu, der er noget jeg ikke får til at virke ... du hører fra mig om lidt ... venlig hilsen --moeng 13. jun 2008, 12:28 (CEST)
Hej igen igen (igen) Man-U ... prøv den nu ... der er måske stadig noget der ikke virker !? ... venlig hilsen --moeng 13. jun 2008, 12:56 (CEST)

Link til redirect[rediger kildetekst]

Hej Moeng, du har lavet mange wikilinks til mundtlige overleveringer. Det er en redirect, og dem linker vi ikke til. Hvis du vil gøre det rigtigt, så skal du ikke sætte [[]] om udtrykket i artikler, men ændre det til [[mundtlig overlevering|mundtlige overleveringer]]. mvh --Sir48 (Thyge) 2. aug 2008, 20:30 (CEST)

Hej Sir48 (Thyge) ... thank you! ... selvfølgelig ... det var varmen ... I do! ...venlig hilsen moeng 2. aug 2008, 21:38 (CEST)

Ental/flertal[rediger kildetekst]

Hej Moeng, i artikelstubben Milutin Milanković har du rettet varmefænomen til varmefænomener - jeg kan have misforstået noget, men det er mit indtryk, at et artikelnavn bør være i ubestemt ental, ikke flertal. Hvis jeg har ret, gider du så rette ordet til varmefænomen. Resten af dine rettelser er gode. John.St 13. aug 2008, 23:01 (CEST)

Hej John.St ... Tak for din kommentar ... jeg har gennemlæst artiklen og ville da umiddelbart give dig ret, men hvis du lige læser, hvad Milutins teori går ud på, så er det netop forekomsten af flere varmefænomenER og det mener jeg ikke er det samme som en artikel om varmefænomen (i ental) ... det var denne overvejelse som fik mig til at gøre en undtagelse ... men artiklen er umiddelbart for svær at skrive for mig ... og jeg ændrer den da gerne tilbage til ental !!?? ... fortsat good evening ... moeng 14. aug 2008, 20:40 (CEST)
Hej Moeng, du har ganske ret i, at der er tale om flere varmefænomener, men min indvending gik på, at - så vidt jeg har forstået det - er alle artikler i wiki i ental, også selv om der er tale om fænomener (stråle/stråler, bølge/bølger, osv., osv.), men jeg indrømmer gerne, at der er tilfælde, hvor det kan være vanskeligt at afgøre om man ubetinget skal benytte ental - fx er jeg helt enig i, at den vigtigste Milanković-artikel bør hedde "Milanković cykler" og ikke "Milanković cyklus" (som jeg kender fra hans hovedværk Kanon der Erdbestrahlungen ... - kan lånes fra Universitetsbiblioteket, men den er meget vanskeligt tilgængelig, hvis man ikke har et godt, generelt kendskab til emnet (og så er den jo på tysk) - start med Imbrie & Imbrie's arbejder fra 1960erne), eftersom der er tale om flere, af hinanden helt uafhængige cykler. Vi lader det stå, indtil nogen skriver artiklen om varmefænomen/er eller en af kustoderne evt. ændrer til ental. Mvh, John.St 20. aug 2008, 18:00 (CEST)
Hej igen John.St ... jeg tror vi er stort set enige ... vi lader den bare stå indtil en ændrer eller (endnu bedre) skriver artiklen ... så tager jeg gerne en cykeltur imens og lader et bredt udvalg af varmefænomener varme mine rygstykker ... venlig hilsen - moeng 20. aug 2008, 21:25 (CEST)

Hej Moeng. Vil du ikke være flink at kigge på Skabelon:Manchester United F.C. sæsoner og få den til at ligne den engelske? http://en.wikipedia.org/wiki/Template:Manchester_United_F.C._seasons --Man-U 23. sep 2008, 20:57 (CEST)

Hej Man-U ... jeg har fixet "noget", men marginerne i siderne har jeg ikke helt check på ! ... Er det nogenlunde som du ønsker ... venlig hilsen -- moeng 24. sep 2008, 10:33 (CEST)
Ja det er rigtig godt. Mange tak. (: --Man-U 24. sep 2008, 16:10 (CEST)

Hej Moeng

Skal Irland også være en redirect til Storbritannien? Ovenstående stat eksisterer ikke i dag og selvom den nuværende stat er en fortsættelse af ovenstående, tror jeg irerne ville blive ked af det hvis du mener de stadig er en del af Storbritannien (bortset fra Nordirland). Se f.eks. United Kingdom of Great Britain and Ireland. --Broadbeer, Thomas 1. okt 2008, 15:27 (CEST)

Hej Broadbeer ... tak for din respons ... jeg tænkte nok du ville reagere, men vi skal lige skille de to ting ad du er kommet til at blande sammen:
1) Det Forenede Kongerige Storbritannien og Nordirland blev flyttet til Storbritannien efter diskussionen på Diskussion:Storbritannien, hvor du og andre diskuterede, hvad artiklen skulle hedde, enten den oprindelige lange titel: "Det Forenede Kongerige Storbritannien og Nordirland" eller den kortere og (formentlig/måske) oftere anvendte: "Storbritannien". Konklusionen blev en flytning (og dermed en redirect) fra "Det Forenede Kongerige Storbritannien og NORDirland" til "Storbritannien". Det er denne redirect jeg blot ønsker opretholdt, og det er den jeg genetablerede efter at du kom til at slette den.
2) Irland refererer ofte til Irland (ø) eller Irland (land) og i nogle historiske sammenhænge til Det Forenede Kongerige Storbritannien og Irland (en fortsat eksisterende historisk artikel), som jeg IKKE rører ved. Jeg elsker irerne, deres skønne natur, hvorfra de bl.a. skovede tømmeret til "Havhingsten" og jeg elsker deres dejlige øl, m.m., og de skal da selvfølgelig ikke redirectes eller (gen)underlægges "Storbritannien". Derfor er din overskrift altså også forkert, da jeg kun forholder mig til "Det Forenede Kongerige Storbritannien og NORDirland" som er de første ord i artiklen "Storbritannien"
3) ... er det ikke nogenlunde korrekt? ... Jeg ønsker dig en god morgen, her hvor de første solstråler bryder frem og forgylder min morgenkaffe, som jeg i dagens anledning supplerer med en (lille) irsk whisky ... venlig hilsen ... -- moeng 2. okt 2008, 07:45 (CEST)

Kan godt se du ikke helt kunne få det til at passe sammen efter jeg havde oprettet en artikel på den "gamle" redirects plads, men hovedsagen er vel at vi er enige. :) --Broadbeer, Thomas 5. okt 2008, 16:13 (CEST)

... ooouugh yes!! ... nemli'! ... venlig hilsen -- moeng 5. okt 2008, 17:37 (CEST)

Hej Moeng. Du var så flink til at hjælpe sidste gang. Vil du muligvis hjælpe igen? Det er bare Skabelon:Stadion det drejer sig om. Vil du ikke få den til at ligne den engelske noget mere? http://en.wikipedia.org/wiki/Template:Infobox_Stadium Altså med de samme tekster osv. (: På forhånd tak. --Man-U 8. okt 2008, 15:44 (CEST)

OK ... jeg kigger på den om lidt .. venlig hilsen, -- moeng 8. okt 2008, 16:10 (CEST)
Okay mange tak. (: --Man-U 8. okt 2008, 16:12 (CEST)
Hej Man-U ... jeg har problemer med at få skabelonen til at virke (alle de der { og } osv), ... så jeg vil foreslå at du i dette tilfælde finder en, der er bedre til denne slags skabeloner end jeg er ... jeg håber det er OK ... -- moeng 9. okt 2008, 08:44 (CEST)
Det er helt okay. (: Kan du muligvis foreslå en der er bedre til det så? --Man-U 9. okt 2008, 10:29 (CEST)
Hej igen Man-U ... her er nogle navne Wikipedia:Wikipedianere/Interesser#Skabelonudvikling, men listen er vist ikke opdateret. Du kan også se på oversigten over seneste ændringer af skabeloner, hvor der også er nogle navne ... så skulle der være muligheder ... venlig hilsen, --moeng 9. okt 2008, 12:52 (CEST)

Typo i flertydig[rediger kildetekst]

Du ser ud til de sidste par dage at have rettet i en række flertydige artikler som (fx her og her), hvor du ændrer en type-4 overskrift til fed skrift, hvilket du i beskrivelsen benævner en "typo". Jeg har et par kommentarer hertil: For det første er der ikke tale om en fejl, da det er hvad anbefales i artikler stilmanualen. For det andet gør din ændring meget lidt visuel forskel, så jeg ved ikke hvilket formål det positivt skulle tjene. For det tredje kan det i forhold til senere redigeringer muligvis forvirre, - fx i form af at den flertydige vokser sig længere, og der er brug for flere og større overskriftsinddelingener - inklusiv en forstørrelse af 'se også' overskriften. --Anjoe (Anders) 16. okt 2008, 21:28 (CEST)

Vil blot henvise til diskussionen her Wikipedia-diskussion:Stilmanual#Format_af_flertydige_artikler. Den kan måske hjælpe jer videre :-) --MGA73 16. okt 2008, 21:43 (CEST)
Hej Anjoe (Anders) & MGA73 ... tak for jeres reaktioner ... jeg kan sagtens se din pointe Anders, men hvorfor syv søren står den så som en ud af tusindvis af "fejl" med "Top prioritet" i Wikipedia:WikiProjekt_Check_Wikipedia ??? ... jeg benævner i øvrigt rettelsen som en "typo" og ikke som en "fejl", netop fordi det visuelle udtryk ikke ændres ... og prøv så i øvrigt lige at kigge på Wikipedia:Stilmanual#Flertydige_artikler og bemærk uoverensstemmelsen mellem hvorledes teksten til venstre er skrevet sammenlignet med koden til højre ... jeg indrømmer da gerne, at jeg har skrevet med fed skrift som teksten til venstre, da man herved rettede og undgik "top prioritets fejlen" og fik det samme visuelle udtryk (jeg ønskede blot at opretholde stilmanualens visuelle udtryksform) ... men det stopper jeg da så med indtil det bliver afklaret ... der er masser af andre opgaver ... i øvrigt gik jeg (måske lidt for optimistisk) ud fra, at det der kunne rettes med bot fra Wikipedia:WikiProjekt_Check_Wikipedia også blev rettet indimellem, da jeg har konstateret at der er foretaget bot-rettelser af en del fejl fra listen ... jaaaaah, såd'n er der så meget, som ikke er helt nemt, heller ikke selvom man osse læser stilmanualen (og osse læser den måde, den er skrevet på) ... good night for i aften, --moeng 16. okt 2008, 22:45 (CEST)

Hej Moeng

Du har indsat {{Fodnoter}} ind på Indianerkrigene. Du har dog tilsyneladene ikke læst teksten på skabelonen hvor der står: "Skal indsættes med subst! Derved bliver {{subst:Fodnoter}} til {{reflist}} så listen over noter bliver mindre." Husk gerne dette næste gang, tak. --Broadbeer, Thomas 21. okt 2008, 18:47 (CEST)

Hej Broadbeer ... du har sikkert helt ret i at jeg ikke læste den "yderst omfattende" vejledning ... men mit formål var at jeg ville checke om "Fodnoter" har nogen fordele fremfor "Reflist" (men jeg fandt ingen) ... i øvrigt viser "fodnoter" i Morzilla det korrekte "lille" resultat (det var der jeg checkede, og måske derfor jeg ikke opdagede det), men jeg kan godt se at det sker netop ikke i Internet Explorer ... tak for korrektionen ... og ha' en fortsat go' morgen (det er faktisk skønt og tørt her) ... venlig hilsen --moeng 22. okt 2008, 08:06 (CEST)

Billedtekst[rediger kildetekst]

Hej Moeng, du skal huske at hvis der skal være billedtekster skal der også være |thumb| i billedkoden - ellers kan man nemlig ikke se teksten! --Lhademmor 17. dec 2008, 00:22 (CET)

Hej Lhademmor ... thanks for dine kommentarer i en tidlig nattetime ... men du har nu ikke helt ret, for uden |thumb| vises billedteksten faktisk som en "mouse-over-tekst" ... og jeg har valgt ikke at indsætte en thumb i mange tilfælde, hvor forfatterne (eksempelvis ved indsættelse af kort) har valgt ikke at anvende thumb, ellers vil de jo formentlig kritisere mig for at spoile deres layout ... ellers er det da rigtig fint at du bemærker det ... men er det ikke OK? ...oder was? ... have a fortsat good evening ... hej --moeng 17. dec 2008, 00:30 (CET)

Userpage on huwiki[rediger kildetekst]

Hi! Your userpage on huwiki has been moved to hu:Szerkesztő:Moeng, the correct spelling of the userpages in Hungarian. Please do not create another one with the "o" instead of the "ő", because we will delete it. You will have a redirect from the name: User:Moeng, but not from the previously described one. Thanks for understanding, --Burumbátor 17. dec 2008, 16:03 (CET)

Hi Burumbátor / hu:Burumbátor ! ... thanks! ... great service! ... have a nice evening! --moeng 17. dec 2008, 17:57 (CET)

http://commons.wikimedia.org/wiki/File_talk:Roses-Ethiopia.jpg -- Martina Nolte 8. maj 2009, 18:30 (CEST)[svar]

Wikimedia Danmark[rediger kildetekst]

Hej Moeng

Da du i sin tid markerede din interesse i Wikimedia Danmark vil jeg opfordre dig til at melde dig ind i foreningen og hjælpe til styrke Wikimedia Foundations projekter i Danmark.

mvh. kasserer Thomas B. aka Broadbeer 4. okt 2009, 23:46 (CEST)

Kirghizistan on it.wiki[rediger kildetekst]

Thanks a lot for this edit, you gave a needed help since unfortunately Central Asian articles are not very monitored on it.wiki. Have a nice day. --Vipera 19. nov 2009, 15:01 (CET)

Hi! ... thanks for your remarks ! ... I check-up now and then on different subjects I am working on, so I will come back now and then! - have a nice day also! --moeng 19. nov 2009, 15:27 (CET)

Thank you for your great job on actualizing articles on changing matters like countries. Smaller Wikipedias really rarely have enough people to watch such articles. Amikeco 19. nov 2009, 21:57 (CET)

Hi ! ... thank yoy for your kind remarks ! ... I will pass by now and then ! ... have a nice day ! --moeng 19. nov 2009, 22:35 (CET)

Thanks from is.wiki[rediger kildetekst]

Thank you very much for your country article updates on is.wiki... Your help is much appreciated. --Akigka 20. nov 2009, 13:28 (CET)

Hi Akigka ! ... Thanks for your remarks ! ... I will come back now and then ! ... have a nice day :) --moeng 20. nov 2009, 14:10 (CET)

Odin from Lejre[rediger kildetekst]

Hi Moeng, you have placed a new picture of a small statue of Odin, which was excavated in Lejre. Do you know more about the new findings of this site? Is there probably a homepage on the internet? I would be pleased to know more about this exciting found. Besides I also will give you a lot of thanks for your updatings in the alemannic wikipedia. --Al-qamar 23. nov 2009, 14:41 (CET)

Hi Al-qamar ! ... Thanks for your remark ! ... Oh yes, I know more and later today I will post more about the findings on the Danish wikipedia with links Odin fra Lejre and on the English Odin from Lejre with links also ... have a good day ! --moeng 23. nov 2009, 14:48 (CET)
Oh, thank you very much. If you like, I can translate the English article into German. Please, let me know, when it has finished. --Al-qamar 23. nov 2009, 16:03 (CET)
Oh Yes ... I will let you know as soon as I have finished ... --moeng 23. nov 2009, 16:13 (CET)
Hi Al-qamar ! ... I have finished 1st edition of Odin fra Lejre (Danish) and in the English Odin from Lejre, but do still need some more links and references ... will follow later! ... --moeng 24. nov 2009, 08:05 (CET)

En lille stjerne[rediger kildetekst]

Hej Mogens. Du får hermed:

Fotografens Barnstar
Som anerkendelse af dine fine billeder, senest fra Bogmessen. Arne (Amjaabc) 1. dec 2009, 00:22 (CET)


Hej Arne ... mange tak skal du ha'! ... --moeng 1. dec 2009, 00:36 (CET)

Vedr. billeder fra BogForum[rediger kildetekst]

Hej Moeng, jeg har foretaget en betydelig udvidelse af artiklen omhandlende bogmessen BogForum i København, hvortil jeg samtidig har lavet en henvisning til Commons-kategorien for BogForum (commons:Category:BogForum). I den forbindelse tænkte jeg på om du havde tid og overskud til at gennemgå dine billeder på Commons og kategorisere de, som passer ind i denne kategori. En række af dine billeder fra BogForum er allerede identificeret og vedlagt kategorien, men du nævner ikke explicit i beskrivelsen under hvilken lejlighed, billedet er taget under, så min kategorisering er udelukkende foretaget på basis af dato (november måned), bestemte nøgleord samt motiverne. Der er imidlertidig en stor portion af dine billeder, hvor jeg kun har en svag mistanke om de overhovedet passer ind i den nævnte kategori og her er det så, hvor jeg behøver din hjælp :-) — Froztbyte 21. dec 2009, 06:09 (CET)

Hej Froztbyte ! ... det kigger jeg lige på ! ... jeg har mængder af BogForum-billeder ... og kun de allerfærreste er lagt op endnu ! ... der går lige nogle dage, da jeg er optaget af familiemæssige årsager den næste periode ... men jeg kigger på det ganske hurtigt ! ... ha' en fortsat god forjul ! ... --moeng 21. dec 2009, 19:35 (CET)

Thank you![rediger kildetekst]

Thank you for your contribution!

You are change South Korea prime minister name. (but, he is 'nominee'.)

Originally, I will plan to change that again change.

Thank you! --Idh0854 16. aug 2010, 06:31 (CEST)

You are right ... there is a hearing to begin on 24 August ... and he is a nominee until approval (please change!) ... thank you for your remark ... --moeng 16. aug 2010, 11:31 (CEST)
Okay. Thank you~!^^ --Idh0854 17. aug 2010, 05:20 (CEST)

I think to your contribuiton is so surprising. Because, I rollback(?) at 2 days. But, no end..! Tomorrow, I will end to rollback(?). Thank you. --Idh0854 27. aug 2010, 16:21 (CEST)

Very fine! - Thank You! --moeng 27. aug 2010, 17:18 (CEST)

Hei. I artikkelen Sedna (gudinde) er det gjengitt en mytologisk fortælling om Sedna. Artikkelen ville blitt bedre om du kunne angive hvor fortellingen er hentet fra. Mest sannsynlig er det vel fra en av Knud Rasmussens bøger, men hvilken? Mvh --Morten Haugen 27. mar 2011, 12:03 (CEST)

Hei Morten ... Myterne om Sedna er meget ældre end Knud Rasmussen og stammer fra hele Inuit-området i både Grønland og Canada ... jeg checker og laver tilføjelser ... venlig hilsen --moeng 28. mar 2011, 17:33 (CEST)

Joan Miró[rediger kildetekst]

Hello! I've seen on you Userpage that you speak dannish and I would like to ask you for some help: The Wikipedia in Catalan have reached an agreement with the Joan Miró Foundation: They will include QRpedia codes next to the highlights of his upcoming exhibition about Joan Miró. It's the most important exhibit in the last 20 years, and has passed summer at Tate in London, this autumn will be in Barcelona, and then will go to National Gallery of Art in Washington. The articles have been made in Catalan and are being translated into English, and I would like you to help us translating some of them to dannish. The more languages ​​we have, the better the experience for the user. You can find more information about the Wikiproject here. Thank you in advance!.--Kippelboy 7. okt 2011, 21:09 (CEST)

Hello Kippelboy ... Thank you for your request for Joan Miró articles ... I will be away for the next few weeks, and I will do my best when I return ... I wish the very best for the whole project, as I find Miró to be in the category of the very best artists ... --moeng 9. okt 2011, 10:09 (CEST)

Sankt Hans Hospital[rediger kildetekst]

Den 4. juli 2008 foretog du en udvidelse af artiklen med en del historie. Men kan du mon huske noget om kilden til disse oplysninger? --|EPO| COM: 27. jun 2013, 15:23 (CEST)

...du stiller store krav til hukommelsen!!, ... men jeg finder lige "skuffen" med kilder frem, ... jeg mener den findes på nettet ... jeg sætter kilde på --moeng (diskussion) 27. jun 2013, 17:12 (CEST)
Kilde: Internettet. Den er fin! --|EPO| COM: 27. jun 2013, 17:21 (CEST)

Request for translation[rediger kildetekst]

Dear Moeng, please translate the article en:Ryhor Baradulin. Thank you in advance. --Rymchonak (ырытыы) --Rymchonak (diskussion) 4. mar 2014, 12:17 (CET)

... thanks for your request ... I will translate the artichle later today ... best regards --moeng (diskussion) 7. mar 2014, 09:15 (CET)

Hejsa. Lige et hurtigt spørgsmål: Har findkirke.dk fået tilladelse til at anvende Fil:Aasum_Church.jpg uden kreditering? Mvh Knud Winckelmann (diskussion) 17. jun 2014, 15:51 (CEST)

... tak for informationen, GODT SET! ... NEJ, selvfølgelig ikke! ... det ligner vist en mange gange gentaget forseelse ... jeg har sendt en mail til synderen! --moeng (diskussion) 18. jun 2014, 09:16 (CEST)
Vedkommende (eller det regner jeg i hvert fald med, det er) har ligeledes fået et par tips med på vejen på Brugerdiskussion:82.143.244.8. Mvh Knud Winckelmann (diskussion) 18. jun 2014, 09:21 (CEST)
Jeg har modtaget et svar fra vedkommende og fortsætter en mailkorrespondance om det generelle problem med ikke at overholde licenser, copyright, angivelse af fotografers navne, m.m. --moeng (diskussion) 18. jun 2014, 09:42 (CEST)
Hejsa. Det lader ikke til at vedkommende har forstået budskabet, så jeg har smidt hans domæne i spamlisten. Jeg har derfor lige rettet i linket til siden ovenfor, da det ellers vil give problemer med at skrive nye indlæg her på din diskussionside. Mvh Knud Winckelmann (diskussion) 23. jun 2014, 22:11 (CEST)

Hjælp til RUC-artikel[rediger kildetekst]

Hej Moeng

Jeg forsøger at gøre artiklen om RUC mere opdateret, men har selv en Conflict of interest i forhold til opslaget. Jeg kan se, at du tidligere har redigeret i det, og vil høre, om du evt. har tid til at kigge på nogle rettelser jeg har foreslået: https://da.wikipedia.org/wiki/Diskussion:Roskilde_Universitet

Håber på din forståelse. --Simon (RUC) (diskussion) 13. aug 2014, 15:51 (CEST)

Hej Simon ... der er godt nok meget at tage fat på med hensyn til RUC-artiklen ... jeg har set dine forslag, og skal lige have genopfrisket mine RUC-kontakter og min RUC-viden (som efterhånden har nogle år på bagen), og skal osse lige en tur forbi lokaliteten, som jeg nu i årevis kun har set på afstand ... jeg vender tilbage efter weekenden ... --moeng (diskussion) 15. aug 2014, 07:36 (CEST)
Tak for hjælpen, det er venligt af dig! --Simon (RUC) (diskussion) 26. aug 2014, 13:17 (CEST)
Hej Moeng. Ramloser har også været så venlig at hjælpe med at rette lidt til. Jeg har nogle forespørgsler liggende på diskussionssiden, som jeg håber du vil overveje at kigge på ved lejlighed. Det drejer sig blandt andet om et opdateret billede og om en sletning af det indledende afsnit, der siger at RUC har to-årige basisuddannelser. Det er man gået væk fra i dag. Det ville være en stor hjælp, hvis du kunne kigge på det.--Simon (RUC) (diskussion) 10. nov 2014, 12:50 (CET)

Translating the interface in your language, we need your help[rediger kildetekst]

Hello Moeng, thanks for working on this wiki in your language. We updated the list of priority translations and I write you to let you know. The language used by this wiki (or by you in your preferences) needs about 100 translations or less in the priority list. You're almost done!
For at tilføje eller ændre oversættelser for alle wikier, skal du bruge translatewiki.net, der er MediaWikis lokaliseringsprojekt.

Please register on translatewiki.net if you didn't yet and then help complete priority translations (make sure to select your language in the language selector). With a couple hours' work or less, you can make sure that nearly all visitors see the wiki interface fully translated. Nemo 26. apr 2015, 16:06 (CEST)

Du rettede afstanden til Voronezj til 36 km, hvor har du det fra? I følge en wiki er afstande 55 km, no wiki 40 km, sv wiki 55 km, de wiki 55 km. Når der er så stor forskel på opgivelserne af afstanden, vælger jeg at bygge på ru wiki, der opgiver afstanden til 38 km. Hvis du kan finde en kilde til de 36 km bøjer jeg mig selvfølgelig, men jeg har ikke kunnet finde nogen kilde.mvh Per (PerV) (diskussion) 23. maj 2015, 11:15 (CEST)[svar]

Så fandt jeg en kilde, i flg. kilden er afstanden 55 km, tilsvarebde oplysningerne på en, de og sv wiki. mvh Per (PerV) (diskussion) 23. maj 2015, 11:49 (CEST)[svar]
Hej Per (PerV) (diskussion) ...tak for din diskussion (!), men det var nu ikke mig, som har indsat afstand, jeg korrigerede blot en enkelt lille "tegn-misser" - men iflg. Google-maps er afstanden målt som luftlinje faktisk ca. 36 km! (men ad en snoet russisk landevej kan der sikkert sagtens blive 55 km eller måske mere) - jeg har ikke ændret noget ... fortsat god pinse --moeng (diskussion) 25. maj 2015, 12:51 (CEST)[svar]

Hvorfor må Alfred von Kiderlen-Waechter ikke stå i kategori "jurister fra Tyskland" ? --Pugilist (diskussion) 16. jun 2015, 14:19 (CEST)

...Hej Pugilist ... det gør han da sandelig også ... han stod bare dobbelt ... kig bare! ... have a nice day! --moeng (diskussion) 16. jun 2015, 14:23 (CEST)
Det giver jo god mening :-) --Pugilist (diskussion) 16. jun 2015, 15:45 (CEST)

Rettelser af links til flertydige sider[rediger kildetekst]

Hej. Et tip. Der er en gadgets, som lettere håndtering af flertydig-links - Du aktivere "Rettelser af links til flertydige sider" i gadgets. --Steen Th (diskussion) 12. okt 2015, 10:09 (CEST)

Hej Steenth ...tak for tippet ... det gør det hele en hel del nemmere (og jeg får slet ikke brug for flere af mine små omstændeligheder) ... mange tak ... --moeng (diskussion) 12. okt 2015, 10:22 (CEST)
Jeg synes ikke helt du har fået det hele med. På denne ændring skrives, hvad for nogle links der er ændret. Og de oplysninger kommer fra den gadgets, som jeg omtaler. Du bruger "Flertydig" under "mere" til det. --Steen Th (diskussion) 25. okt 2015, 10:50 (CET)
...tak for extra-tippet Steenth ... der var vist lige noget jeg ikke har forstået, men jeg prøver den igen lidt senere, så ka' det være jeg forstår hvad du mener ... mange tak ... --moeng (diskussion) 25. okt 2015, 12:12 (CET)

Langskabeloner[rediger kildetekst]

Jeg kan se, du har rettet [[slovensk]] til [[slovensk (sprog)|slovensk]], der findes faktisk en {{lang-sl}} ligesom der findes sprogskabeloner for så godt som alle europæiske sprog. Normalt hedder skabelonen "lang-" + "ISO 639-1-koden", for slovensk sl. mvh Per (PerV) (diskussion) 14. okt 2015, 14:47 (CEST)

Hej PerV ... inderst inde vidste jeg egentlig faktisk godt at den fandtes, så det indarbejder jeg lige! ... tak! ... venlig hilsen --moeng (diskussion) 14. okt 2015, 14:52 (CEST)

Artikler "Trettioåriga Kriget" og "FSB"[rediger kildetekst]

Hejsån, undrer kun hvis du kan redigere og rette sproget i de to sider som jeg skabte.

https://da.wikipedia.org/wiki/Trettio%C3%A5riga_Kriget https://da.wikipedia.org/wiki/FSB_(Formacija_Studio_Balkanton)

Jeg forstår dansk flydende, men vil blive bedre på skriftsproget og dettes flow. Håber du kan svare så snart som muligt. Tak skal du have. --Cm09181992 (diskussion) 23. jan 2016, 11:34 (CEST)

Hej Cm09181992 ...jeg kigger på dem og retter lidt i dem lidt senere i dag ...venlig hilsen --moeng (diskussion) 25. jan 2016, 10:22 (CET)

Hello.

Could you create the article en:Sport in Azerbaijan in Danish Wikipedia, just like the article Sport i Israel?

Thank you.

31.200.17.91 11. feb 2017, 22:40 (CET)

...thank you for your request, I can do that ... in a few days! ... but who are you? ... have a nice day --moeng (diskussion) 12. feb 2017, 12:31 (CET)

Kilde til Australsk braknæset delfin[rediger kildetekst]

Hej, jeg er stødt på Australsk braknæset delfin som du oprettede i 2008, fordi jeg i øjeblikket prøver at finde kilder til delfinartiklerne. Jeg har lånt en bog på biblioteket om delfiner, men denne delfin er ikke med i bogen. Måske husker du hvordan du fandt det danske navn på delfinen? Venlig hilsen Weblars (diskussion) 28. okt 2017, 11:09 (CEST)

Hej Weblars (diskussion) - det er et rigtig godt spørgsmål, men efter dybe nedgravninger i langtids-hukommelsen forekommer navnet at have været baseret på en pressemeddelelse el.lign. fra et dansk biologisk-naturvidenskabeligt organ umiddelbart efter informationerne fra WWF-Australia m.fl., som beskriver hvorledes delfinarten er defineret som en nye delfinart i sommeren 2008 (efter at være beskrevet første gang i 2005) - jeg checker om jeg skulle have gemt info på en gammel backup --moeng (diskussion) 28. okt 2017, 12:53 (CEST)

Share your experience and feedback as a Wikimedian in this global survey[rediger kildetekst]

WMF Surveys, 29. mar 2018, 20:40 (CEST)

Reminder: Share your feedback in this Wikimedia survey[rediger kildetekst]

WMF Surveys, 13. apr 2018, 03:38 (CEST)

Your feedback matters: Final reminder to take the global Wikimedia survey[rediger kildetekst]

WMF Surveys, 20. apr 2018, 02:47 (CEST)

En gammel sag[rediger kildetekst]

Moeng, du har engang i fortiden foretaget denne redigering, hvoraf fremgår, at sparekasser skulle have været organiseret i form af gensidige selskaber. Det mener jeg ikke er rigtigt.

Har du en kilde eller noget yderligere input på synspunktet ? --Pugilist (diskussion) 14. maj 2018, 10:38 (CEST)[svar]

Hej Pugilist -- det er dog noget af en oldsag du har fundet, og yderst skarpsindigt! - og skønt jeg skriver "kan være" og "tidligere", da sparekasser i dag er reguleret efter stort set samme regler som banker, efter omfattende regelændringer i 1975, så har du faktisk en sag. De eneste sparekasser jeg lige på stående fod kan se som "gensidige", er små lokale undersparekasser, som på linje med andelskasserne kunne fungere med en andels-baseret gensidighed. Derudover havde de deres midler indsat på en konto hos en større sparekasse, hos Sparekassernes Fællesbank eller evt. hos Andelsbanken, som varetog kontrollen med kassen. Men alt i alt er disse underformer så begrænsede, at vi godt kan slette sparekasser fra artiklen uden at jeg vil hæve nogen af mine øjenbryn. - ...og nu går jeg ud og nyder en kold drinks! --moeng (diskussion) 14. maj 2018, 17:14 (CEST)[svar]
Så er vi enige. Jeg er ret overbevist om, at Sparekasser definitorisk var selvejende med en kapital tilvejebragt af garanter. Gensidige er alene andelskasserne. Jeg justerer teksten. Og så skal jeg også have en stor iskold drink :-) --Pugilist (diskussion) 14. maj 2018, 17:56 (CEST)[svar]
...super :-) --moeng (diskussion) 14. maj 2018, 20:35 (CEST)[svar]

Se diskussionsside for DUC[rediger kildetekst]

https://da.wikipedia.org/wiki/Diskussion:Dansk_Undergrunds_Consortium#Forandring_i_ejerskab_af_DUC_siden_2001_savnes_i_artiklen--so9q (diskussion) 23. aug 2018, 12:07 (CEST)

Redigeringskommentarer[rediger kildetekst]

I stedet for at skrive "Korrektion" eller "Tilføjelse" i de fleste af dine redigeringskommentarer kan du så ikke skrive hvad du har lavet? Redigeringskommentarsystemet er der af forskellige praktiske årsager. --Madglad 3. apr 2019, 13:46 (CEST)

Hej Madglad - ...tak for din kommentar - (husk lige at skrive afsender/signatur på dine meddelelser!) - ...de fleste af mine rettelser er småkorrektioner og mindre tilføjelser - og det virker lidt som dobbeltarbejde at gentage en korrektion eller ændring i feltet, som jo også hedder "opsummering", men i stedet for at læse hele artiklen igennem for at finde min ændring, så skal du blot trykke på linket "forskel", så er den der! ...men det er altid godt at få en kommentar, tak! ...og jeg skal nok have den med i min erindring og forhåbentlig også være lidt mere præcis. ...venlig hilsen --moeng (diskussion) 3. apr 2019, 14:47 (CEST)
Jeg har nok manglet en tilde i signaturen :-) (efterkorrigeret nu)
Det er rart når man læser listen over ændringer at kunne se om det er en ændring man vil læse. Det er også rart, at hvis man sidder med en artikel og skal lede efter årsagen til en redigering så kan finde noget i historikken nemt. Det er jo ikke ekstra arbejde, hvis det er en mindre ændring kan man jo bare copy-paste den. Og hvis man har sat [[]] om noget kan man jo skrive "internt link". --Madglad (diskussion) 3. apr 2019, 16:12 (CEST)
Tak Madglad ... jeg har forstået, men jeg er faktisk i gang med at redigere dette og hint, ...jeg ønsker dig en god dag ... venlig hilsen --moeng (diskussion) 3. apr 2019, 16:26 (CEST)

Request translation Isabelle de Charriere[rediger kildetekst]

Hello Mong, Could you write/translate the article of Isabelle de Charrière for the Danish Wikipedia? That would be appreciated. Boss-well63 (diskussion) 3. sep 2019, 17:42 (CEST)

Hello Boss-well63 (diskussion) - thank you for your request. - No problem, I will translate the article into Danish for the Danish Wikipedia - please give me some few days - best regards --moeng (diskussion) 3. sep 2019, 21:47 (CEST)

Can you help me correct an article?[rediger kildetekst]

Hello @Moeng:, I wrote the draft https://da.wikipedia.org/wiki/Bruger:BarbaraLuciano13/sandkasse/Andrea_Benetti of an article, concerning a well-known Italian artist https://en.wikipedia.org/wiki/Andrea_Benetti_(artist) I used the automatic translator and I need someone to correct the text. Can you help me? Thank you so much for your help, --BarbaraLuciano13 (diskussion) 24. jun 2021, 15:09 (CEST)