Tsuki-yomi: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
DumZiBoT (diskussion | bidrag)
m robot Tilføjer: ar:تسوكويومي
m WPCW: fjern selvreference
Linje 1: Linje 1:
[[Tsuki-yomi]] (月読の命 ''Tsukuyomi-no-mikoto'') er [[månen]]s gud i [[Shinto]]. Han er søn af [[Izanagi]] og bror til [[Amaterasu]] og [[Susa-no-o]]. Hans søster Amaterasu er [[solen]]s [[gudinde]], og det siges, at Tsuki-yomi engang slog fødens gudinde [[Ogetsu-no-hime]] ihjel, hvilket hans søster ikke brød sig om. Derfor ses solen og månen sjældent sammen.
'''Tsuki-yomi''' (月読の命 ''Tsukuyomi-no-mikoto'') er [[månen]]s gud i [[Shinto]]. Han er søn af [[Izanagi]] og bror til [[Amaterasu]] og [[Susa-no-o]]. Hans søster Amaterasu er [[solen]]s [[gudinde]], og det siges, at Tsuki-yomi engang slog fødens gudinde [[Ogetsu-no-hime]] ihjel, hvilket hans søster ikke brød sig om. Derfor ses solen og månen sjældent sammen.


[[Kategori:Shinto]]
[[Kategori:Shinto]]

Versionen fra 4. jun. 2009, 16:33

Tsuki-yomi (月読の命 Tsukuyomi-no-mikoto) er månens gud i Shinto. Han er søn af Izanagi og bror til Amaterasu og Susa-no-o. Hans søster Amaterasu er solens gudinde, og det siges, at Tsuki-yomi engang slog fødens gudinde Ogetsu-no-hime ihjel, hvilket hans søster ikke brød sig om. Derfor ses solen og månen sjældent sammen.