Effektforstærker: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
m Bot: Erstatter skabelon: Techstub; kosmetiske ændringer
No edit summary
Linje 1: Linje 1:
En '''effektforstærker''' (eng. ''power amplifier'') er det samme som en '''udgangsforstærker'''. En effektforstærkers opgave er at forstærke et [[audio]] [[linjesignal]] og forstærke det så meget at en [[højttaler]] kan tilsluttes.
En '''effektforstærker''' (eng. ''power amplifier'') er det samme som en '''udgangsforstærker'''. En effektforstærkers opgave er at forstærke et [[audio]] [[linjesignal]] og forstærke det så meget at en [[højttaler]] kan tilsluttes. Andre anvendelser er, i forbindelse med en servo, at styre en DC motors omdrejningstal eller en laserdiodes lysudsendelse. Ved drivning af en højttaler er frekvensområdet typisk begrænset nedad for at opnå designlettelser overfor DC stabilitet, mens en effektforstærker anvendt i en servo oftest skal kunne afgive en fast værdi over lange tidsrum og derfor skal kunne forstærke DC signaler.


== Se også ==
== Se også ==

Versionen fra 15. sep. 2009, 14:52

En effektforstærker (eng. power amplifier) er det samme som en udgangsforstærker. En effektforstærkers opgave er at forstærke et audio linjesignal og forstærke det så meget at en højttaler kan tilsluttes. Andre anvendelser er, i forbindelse med en servo, at styre en DC motors omdrejningstal eller en laserdiodes lysudsendelse. Ved drivning af en højttaler er frekvensområdet typisk begrænset nedad for at opnå designlettelser overfor DC stabilitet, mens en effektforstærker anvendt i en servo oftest skal kunne afgive en fast værdi over lange tidsrum og derfor skal kunne forstærke DC signaler.

Se også

Teknik og teknologiSpire
Denne artikel om teknik eller teknologi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.