Forskel mellem versioner af "MS Silja Europa"

Spring til navigation Spring til søgning
13 bytes tilføjet ,  for 11 år siden
m
Datomaerker kilder-skabeloner; kosmetiske ændringer
(Der mangler {{kilder}} i disse Tallink-artikler)
m (Datomaerker kilder-skabeloner; kosmetiske ændringer)
{{kilder|dato=Uge 18, 2010}}
MS Silja Europa, er en af de største cruiseferries i verden og drevet af det [[finske]] [[rederi]] [[Silja Line]]. Skibet er bygget på Meyer Werft i [[Papenburg]] i [[Tyskland]] til færgeselskabet AB Slite, en del af [[Viking Line]]. Hoved arkitekten var Per Dockson fra [[Sverige]].
 
Færgen var allerede malet i Viking Line's farver og næsten klar til at blive afleveret, da den [[svenske krone]] blev [[devalueret]] med 10 %, hvilket førte til at AB Slite kom i økonomiske problemer. Da Slite ikke kunne betale for deres skib valgte Meyer Werft at chartre det til Viking Line's rivaler fra Silja Line. Det blev sat på [[Helsinki]]-[[Stockholm]] ruten, som erstatning for [[MS Silja Serenade]], der var sat på [[Turku]]-[[Mariehamn]]-Stockholm ruten, men Europa og Serenade måtte udveksle ruter igen i 1995 idet Serenade have problemer med at navigere i øhavet ved Turku.
 
Verdens første flydende [[McDonald's]] restaurant blev placeret ombord Silja Europa fra sin jomfrurejse indtil 1996 hvor den blev lukket og erstattet af Silja Line's egen hamburger restaurant.
 
== historie ==
* Den 23. januar 1993. MS Silja Europa bliver lanceret.
* Den 5. marts 1993. MS Silja Europa bliver døbt i [[Hamburg]] i Tyskland.
* Den 24. december, 1997 til den 26. december, 1997. Silja Europa sejler i denne tid på en række særlige julekrydstoger fra Turku til [[Riga]].
* Den 1. august 1998. Silja Europa er tæt på at støde sammen med det græske krydstogtskib Jason, i Stockholms mellem øerne [[Värmdö]] og [[Rindö]].
* Den 21. november, 1998. Omkring klokken 2 om natten ankommer Silja Europa til havnen i [[Mariehamn]] hvor man hører et krak i broen på grund af den stærke vind. Skibet have fået mindre skader og måtte opholde sig i Mariehamn i et stykke for at blive inspiceret.
* Den 24. december, 1998 til den 26. december, 1998. Silja Europa sejler i denne tid på en række særlige julekrydstoger fra Turku til Riga.
* Den 1. juli 1999. Skibet bliver placeret på Turku-Mariehamn/Långnäs-Stockholm ruten. Skibet stopper både til og fra Stockholm på Åland for at få skattefri salg.
* Den 1. september, 2001. Silja Europa bliver flyttet til Turku-Mariehamn/Långnäs-Kapellskär ruten.
* Den 2. september, 2001. Silja Europa bliver noget forsinket, da man er stoppet op for at lede efter nogle savnede personer fra et andet skib.
* Den 2. oktober 2001. En brand til påsat på Silja Europa men den bliver hurtigt slukket igen af personalet. Derefter sejler Sijla Europa til Stockholm i stedet for Kapellskär, hvor det svenske [[politi]] anholdelser brandskifteren.
* Den 1.november 2001. Silja Europa kan ikke komme ind i haven i Turku på grund af en hård sø og derfor kræver det en bugserbåd for at hjælpe Silja Europa det sidste stykke i havn.
* Den 23. december 2001 til den 25. december, 2001. Silja Europa sejler i denne tid på en række særlige julekrydstoger fra Turku til Stockholm.
* Den 5. maj 2002 til den 31. august, 2002. Silja Europa bliver sat tilbage på Turku-Mariehamn/Långnäs-Stockholm ruten.
60.454

redigeringer

Navigationsmenu