2. Balkankrig: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
Bobby (diskussion | bidrag)
m edit
Bobby (diskussion | bidrag)
m tekst
Linje 4: Linje 4:


Serbien havde herredømmet over Vardar dalen og de ønskede ikke at dele eller afgive den til Bulgarien.<br>
Serbien havde herredømmet over Vardar dalen og de ønskede ikke at dele eller afgive den til Bulgarien.<br>
[[Grækenland]] ønskede at besidde den østlige del af Ægæisk Makedonien og speciel anerkendelse af de græske rettigheder i dagens [[Thessaloniki]], som var under bulgarsk og græsk kontrol. I juni [[1913]], indgik Serbien og Grækenland en hemmelig aftale om at gå sammen mod Bulgarien.
[[Grækenland]] ønskede at besidde den østlige del af Ægæisk Makedonien og speciel anerkendelse af de græske rettigheder i dagens [[Thessaloniki]], som var under bulgarsk og græsk kontrol.


Denne uenighed førte til at den [[3. februar]] [[1913]] startede den 2. Balkankrig som varede til den [[23. april]] 1913 og bragte ikke løsning på landenes uenighed.
Bulgarien havde de samme intentioner og fik hjælp fra [[Østrig-Ungarn]]. Kun en måned efter [[London]] aftalen, sidst i juni 1913 angreb Bulgarien den serbiske og græske arme i den sydøstlige Makedonien. Dette var starten på den 2. Balkankrig som blev udkæmpet på Makedonsk territorium og som varede til den [[23. april]] 1913.


==Kilde==
==Kilde==

Versionen fra 30. okt. 2005, 23:44

Den 2. Balkankrig

Efter afslutningen af den 1. Balkankrig, var de allierede ikke tilfredse med hvordan Makedonien blev delt. Bulgarien overtog den mindste del af Makedonien i løbet af krigen og ønskede at Serbien skal korrigere grænserne. Serbien fik ikke adgang til den Adriaterhavet fordi den Albanske stat blev formet og de forlangte en del af den Makedonske territorium som var under Bulgarsk okkupation.

Serbien havde herredømmet over Vardar dalen og de ønskede ikke at dele eller afgive den til Bulgarien.
Grækenland ønskede at besidde den østlige del af Ægæisk Makedonien og speciel anerkendelse af de græske rettigheder i dagens Thessaloniki, som var under bulgarsk og græsk kontrol.

Denne uenighed førte til at den 3. februar 1913 startede den 2. Balkankrig som varede til den 23. april 1913 og bragte ikke løsning på landenes uenighed.

Kilde

Istorija za III klas Gimnazija Lj. B. Zlatevski