Forskel mellem versioner af "Det Biovidenskabelige Fakultet for Fødevarer, Veterinærmedicin og Naturressourcer"

Spring til navigation Spring til søgning
m
ingen redigeringsopsummering
m
'''Det Biovidenskabelige Fakultet for Fødevarer, Veterinærmedicin og Naturressourcer''' (i daglig tale blot '''Det Biovidenskabelige Fakultet''' eller '''LIFE''') var et [[fakultet (universitet)|fakultet]] ved [[Københavns Universitet]]. Før 1. januar 2007 var det et selvstændigt universitet under navnet ''Den Kongelige Veterinær- og Landbohøjskole'' (i forkortet form: ''KVL''). Fakultetet fissionerede 1. januar 2012 og fusionerer med hhv. [[Det Naturvidenskabelige Fakultet]] og [[Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet (Københavns Universitet)|Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet]].
 
Den Kgl. Veterinær- og Landbohøjskole blev oprettet ved lov af [[8. marts]] [[1856]] som en videreførelse og udbygning af Veterinærskolen, der som en af [[Europa]]s første blev etableret i [[1773]] af [[Peter Christian Abildgaard|P.C. Abildgaard]]. I dag er [[fakultet (universitet)|fakultetFakultet]]et udviklede sig til et internationalt, erhvervsorienteret fakultet som [[Forskning|forskerforskede]], [[Uddannelse|uddanneruddannede]] og innovererinnoverede inden for områder som [[bioteknologi]], [[fødevare]]r, [[sundhed]], [[planter]] og naturressourcer, [[energi]] og [[miljø]], [[dyr]], [[etik]] og [[velfærd]], [[politik]], [[økonomi]] og [[ulande]] samt skov-, land- og byudvikling.
 
== Aktiviteter ==
Helhedsbetragtningen f.eks. i forhold til udnyttelse af naturressoucer, fødevareproduktion, sundhed og sygdomsbekæmpelse samt politik og økonomi var også en af de egenskaber, der havde gjort fakultetet til en af de stærkeste spillere inden for forskning og uddannelse relateret til udviklingslandene.
 
LIFE havde frem til fusionen 1.1.2012 ca. 3.500 [[studerende]], hvoraf de 500 var [[ph.d.]]-studerende. De 24 uddannelser på [[bachelor]]- og [[kandidat]]niveau fører til titler som [[dyrlæge]], [[agronom]], forstkandidat, [[hortonom]], [[landskabsarkitekt]], landskabsforvalter, jordbrugsøkonom, levnedsmiddelingeniør og -kandidat samt cand.scient. i agricultural development, biologi-bioteknologi, miljøkemi, parasitologi og i produktionsudvikling (PAT) samt i klinisk og human ernæring.
 
Ca. 15 % af fakultetets studerende kom fra udlandet, og omtrent halvdelen af al undervisning på fakultetet foregik på engelsk.
Størstedelen af fakultetets 1.800 medarbejdere havde deres daglige gang på fakultetets hovedcampus på [[Frederiksberg]]. Det er også her det tidligere Biovidenskabelige Fakultetsbibliotek (BVFB), tidl. Danmarks Veterinær- og Jordbrugsbibliotek (DVJB) ligger, som en integreret del af fakultetet. Arkitekterne [[Gottlieb Bindesbøll]], [[Martin Borch]], [[Steen Eiler Rasmussen]] og [[Mogens Koch]] står bag størstedelen af bygningskomplekset på Københavns Universitets Frederiksberg Campus, der også omfatter det tidligere [[Københavns Sygehjem]] på Rolighedsvej af [[H.C. Stilling]]. I [[1990'erne]] blev der med en investering på ca. 550 mio. kr. gennemført omfattende nybyggerier, men fakultetets fredede have og oprindelige bygninger ligner sig selv fra dengang, de blev etableret.
 
Ud over sin Frederiksberg Campus havde fakultetet også tidligere haft en [[Forstbotanisk Have Charlottenlund|Forstbotanisk Have i Charlottenlund]] (som fra foråret 2008 er overdraget til [[Skov- og Naturstyrelsen]]), hvorfra studie- og forskningsmæssige aktiviteter er flyttet til den større samling af træer og buske på [[Arboretet i Hørsholm]]. Derudover havde fakultetet Skovskolen i Nødebo, en frugttræssamling på [[Pometet]] i Tåstrup, hvor der også fandtesfindes forsøgsgårde samt et nybygget hospital for store husdyr.
 
== Fusion med Københavns Universitet ==
282

redigeringer

Navigationsmenu