Mogens Koch

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Mogens Koch
Personlig information
Født 2. marts 1898Rediger på Wikidata
Død 16. september 1992 (94 år)Rediger på Wikidata
Land DanmarkRediger på Wikidata
Uddannelses­sted Det Kongelige Danske KunstakademiRediger på Wikidata
Arbejde
Arbejdsgiver Det Kongelige Danske KunstakademiRediger på Wikidata
Udmærkelser
Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Mogens Koch (født 2. marts 1898Frederiksberg, død 16. september 1992 i København) var en dansk arkitekt og professor ved Kunstakademiet 1950-68. Gift med væveren Ea Koch og far til Hanne Valeur, Søren Koch og Mogens Svend Koch

Koch var 1925-32 ansat på henholdsvis Carl Petersens, Ivar Bentsens og Kaare Klints tegnestuer, hvor han lærte at arbejde med principperne bag den danske funktionelle tradition: respekt for opgavens funktionskrav, enkelhed i formgivningen, brug af tidligere generationers erfaringer samt anvendelsen af ofte materialebestemte modulenheder. Af hans værker kan nævnes tilbygningerne til LandbohøjskolenFrederiksberg (1945-68 sammen med Steen Eiler Rasmussen), mens Byggereolen (1928) og Klapstolen (tegnet 1932, produceret fra 1959) er eksempler på hans møbelkunst. Koch er også kendt for kirkerestaureringer. 1938 modtog han Eckersberg Medaljen, 1963 C.F. Hansen Medaillen og 1964 Snedkerlaugets årspris.

Koch blev Ridder af Dannebrogordenen 1954, Ridder af 1. grad 1963 og Kommandør 1969.

Mogens Koch design i dag[redigér | redigér wikikode]

I dag har mange videreudviklet på hans originale designs. Især reolkassen er blevet taget op, og er blevet nyfortolket, mange gange. Den sælges i dag af flere forskellige firmaer som hverisær har sat deres præg på det originale produkt, og som så sælger det som deres eget.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

ArkitektStub
Denne biografi om en arkitekt er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi