Apocalypto: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
spoiler deleted
m r2.7.1) (Robot ændrer uz:Apocalypto (film)
Linje 46: Linje 46:
[[tr:Apocalypto (film)]]
[[tr:Apocalypto (film)]]
[[uk:Апокаліпто]]
[[uk:Апокаліпто]]
[[uz:Apocalypto]]
[[uz:Apocalypto (film)]]
[[vi:Apocalypto]]
[[vi:Apocalypto]]
[[zh:启示 (电影)]]
[[zh:启示 (电影)]]

Versionen fra 27. apr. 2012, 04:55

Apocalypto er en amerikansk film fra 2006, instrueret af Mel Gibson. Filmen omhandler Maya-indianerne før spanierne koloniserede Nordamerika, som levede på Yucatanhalvøen i det, vi i dag kender som Mexico.

Filmen blev nomineret til en Oscar i 2007. Flere har kritiseret den for at skildre mayaindianerne som værende for voldelige, mens andre mener, at skildringen ligger tæt på den historiske sandhed. En stor del af den historiske kritik af filmen ligger i, at maya-indianerne var uddøde på det tidspunkt Spanierne koloniserer Mexico. De uddør faktisk 1200 år før opdagelsen af Amerika i 1500-tallet. Rent faktisk var det Aztekerne, som på det tidspunkt spainerne sammen med Cortez startede erobringen af Mexico, som dominerede.

Hovedpersonen 'Jaguar Paw' bliver spillet af 'Rudy Youngblood'. Filmen handler om en landsby midt i junglen, der bliver angrebet af en stamme fra en anden by: "Byen af sten". Jaguar Paw og resten af byen bliver taget til fange og bragt til 'byen af sten'.

AmerikanskSpire
Denne artikel om amerikansk film er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Film