Forskel mellem versioner af "Biskop Aage"

Spring til navigation Spring til søgning
13 bytes tilføjet ,  for 8 år siden
ingen redigeringsopsummering
'''Aage''' (rettere '''Aagge''', '''Ogge''') (død [[1167]]), blev biskop i [[Slesvig Stift]] [[1138]]. På grund af hans deltagelse i de politiske stridigheder måtte han kæmpe med en modbiskop og forlade Slesvig.
 
Aage valgtes efter biskop [[Rike]]s forflyttelse til [[Roskilde Stift]] (1138) af domkapitlet og menigheden i Slesvig til hans eftermand. Da kong [[Erik Lam]] imidlertid straks efter lod sin [[kapellan]], den [[tysk]]fødte Herman, indvie til det samme embede, kom det til uroligheder i [[Slesvig by]], ved hvilke Herman blev fordreven, idet [[klerk]]ene og bymændene foretrak en indfødt.
Det kom vel kort efter til et [[forlig]], ved hvilket kongen gav efter og forsørgede Herman på anden måde, men i den kort efter udbrudte tronstrid med [[Harald Kesja]]s søn [[Oluf Haraldsen|Oluf]] synes Aage at have holdt med denne og hans [[ærkebiskop]] [[Ærkebiskop Eskil|Eskil]], hvorfor han droges med ind i deres nederlag og blev fordreven i [[landflygtighed]] i [[Frankrig]]. Tyve år efter kaldtes han imidlertid tilbage til sit sæde af [[Valdemar den Store|Kong Valdemar]], for hvis vrede hans efterfølger [[Esbern]] havde måttet gå i landflygtighed. Ærkebiskop Eskil lyste ham nu i kirkens [[Bandlysning|band]], men han beholdt ikke des mindre på grund af kirkestriden sit embede lige til sin død i 1167.
 
Anonym bruger

Navigationsmenu