Forskel mellem versioner af "Tübingen"

Spring til navigation Spring til søgning
10 bytes fjernet ,  for 7 år siden
sprog + link
m (Bot: Migrerer 60 interwikilinks, som nu leveres af Wikidatad:q3806)
(sprog + link)
'''Tübingen''' er en [[Tyskland|tysk]] [[by]], beliggende ca. 35 km sydvest for [[Stuttgart]] midt i den smukke Neckartal. Den gamle by indkapsles af [[flod]]en [[Neckar]] og den lidt mindre [[Ammer]], men byen er for længst vokset ud over disse grænser. I [[2002]] havde byen 82.885 indbyggere, hvoraf ca. 22.000 var studerende. Byens største vartegn er byens [[universitet]], [[Eberhard Karls Universität Tübingen]], som blev grundlagt i [[1477]].
 
Historisk set har Tübingen spillet en vigtigere rolle end densbyens ringe størrelse burde tilskrive denberettiger. Den har i flere omgange været hjemsted for kongen af Württemberg, som residerede på det imponerende slot der knejser sig over byen, men nok vigtigere har mange af de store intellektuelletyske tyskereintellektuelle studeret i den idylliske by. Af de mange berømtheder der har studeret på det traditionsrige universitet kan kort nævnes [[Romantikken|romantiske]] forfatter og digter [[Friedrich Hölderlin]], filosoffen [[Georg Wilhelm Friedrich Hegel]], filosoffen og romantikeren [[Friedrich Wilhelm Joseph von Schelling]]. Disse tre boede i en årrække i samme kollegium.
Af nulevende personligheder kan nævnes den tyske [[forbundspræsident]] [[Horst Köhler]] samt [[Pave Benedict XVI]], (Joseph Ratzinger), der også har undervist på stedet.
[[Billede:Tübingen Rathhaus 1.JPG|thumb|left|Tübingens [[rådhus]]]]
398

redigeringer

Navigationsmenu