Forskel mellem versioner af "Sindal Bykirke"

Spring til navigation Spring til søgning
7 bytes fjernet ,  for 7 år siden
linkfix
m (Urbandweller flyttede siden Sindal bykirke til Sindal Bykirke)
(linkfix)
|Websted=
}}
'''Sindal Bykirke''' er en kirke i [[Sindal]] i [[Hjørring Kommune]], i det tidligertidligere [[Vennebjerg Herred]] ([[Hjørring Amt]]) i [[Vendsyssel]].
 
Kirken er opført i [[1910]] ved [[arkitekt]] [[Hother AugustA. Paludan]] (1841-1888). Kirken er opført i [[nyromansk stil]] med et kraftigt [[Klokketårn|tårn]] mod vest. Indgangen er ad en [[granit]]portal i tårnets vestmur. Kirken gennemgik en hovedrenovering i [[1960]]. Syd for kirken står [[Erik Heide]]s skulptur ''"Klippen og staven"'', der symboliserer [[Moses]], som slår vand af stenen. I [[1994]] blev [[sognegård]]en opført i tilslutning til kirken, foran sognegården ses skulpturen ''"Guldkalven"'' af [[Niels Helledie]].
 
[[Kor (kirkedel)|Koret]] er hævet to trin over [[Kirkeskib (bygningsdel)|skibet]]. [[Krucifiks]]et på [[alter]]et er i stil med Cimabue's fra omkring 1200. Den nye [[døbefont]] af [[granit]] er inspireret af en [[Romansk stil|romansk]] granitfont af den vestjyske type. I kirken er ophængt et krucifiks af Niels Helledie.
111.163

redigeringer

Navigationsmenu