Spoleben: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
m Robot: Ændrer commonscat link fra Radius til Radius (bone)
No edit summary
Linje 1: Linje 1:
Radius eller '''spolebenet''' er en lang knogle i underarmen, og danner sammen med [[Ulnaris]] led til [[Humerus]] i den proximale ende og hånden i den distale ende. Selv om Radius ikke indgår i selv leddet til albuen, er den en vigtig del af selve armen, og dens led mellem Ulnaris gør at man kan vende og dreje armen.
Radius eller '''spolebenet''' er en lang knogle i underarmen (de inderste knogler, når overarmen vender opad), og danner sammen med [[Ulnaris]] led til [[Humerus]] i den proximale ende og hånden i den distale ende. Selv om Radius ikke indgår i selv leddet til albuen, er den en vigtig del af selve armen, og dens led mellem Ulnaris gør at man kan vende og dreje armen.


{{Commonscat|Radius (bone)}}
{{Commonscat|Radius (bone)}}

Versionen fra 15. mar. 2014, 12:59

Radius eller spolebenet er en lang knogle i underarmen (de inderste knogler, når overarmen vender opad), og danner sammen med Ulnaris led til Humerus i den proximale ende og hånden i den distale ende. Selv om Radius ikke indgår i selv leddet til albuen, er den en vigtig del af selve armen, og dens led mellem Ulnaris gør at man kan vende og dreje armen.


AnatomiSpire
Denne artikel om anatomi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.