Forskel mellem versioner af "Nationalt patientindex"

Spring til navigation Spring til søgning
m
typo
m (Typo fixing, replaced: fx. → fx ved brug af AWB)
m (typo)
Ideen er at sikre højere [[behandlingskvalitet]] og mere effektive arbejdsgange. For patienten vil det sikre mulighed for en mere aktiv deltagelse og indsigt i egen behandling. Endvidere vil patientsikkerheden være i højsæædet.
 
Nationalt patientindeks er et projekt under [[Sektor for National Sundheds IT]] der er en del af [[Statens Serum Institut]] under [[MinsterietMinisteriet for forebyggelse og sundhed]]. NSI koordinerer it på sundhedsområdet i Danmark og har ansvaret for at fastlægge de standarder som kommunikationen på tværs af sektorer skal følge.
 
Det følger af den regionale økonomiaftale for 2011 (ØA11), at Sundhedsministeriet skal stille krav til en ensartet og effektiv udveksling af relevante patientoplysninger på tværs af sundhedsvæsenets forskellige it-systemer. Endvidere fremgår det, at der i 2011 skal etableres et nationalt patientindeks (NPI), som sikrer samlet overblik over alle væsentlige oplysninger om patienten og integreres i regionernes kliniske arbejdspladser inden udgangen af 2013, se nedenfor.
14.014

redigeringer

Navigationsmenu