Forskel mellem versioner af "Mara Salvatrucha"

Spring til navigation Spring til søgning
11 bytes tilføjet ,  for 5 år siden
Nogle facts
(der stod 13 men det er 30 i virkeligheden)
(Nogle facts)
'''Mara Salvatrucha''' refererer til store bander, som laver kriminelle handlinger i [[Centralamerika]] og [[USA]]. Navnet er ofte forkortet til '''MS-13''', '''Mara''' eller '''MS''', og de fleste medlemmer kommer fra [[El Salvador]], [[Honduras]] og andre centralamerikanske lande.
 
Mara Salvatrucha-banderne består af små sammenslutninger opererende fra forskellige steder i USA og Centralamerika. Man mener at der er over 70.000 medlemmer verden over.{{kilde mangler|dato=Uge 52, 2013}} MS's kriminelle aktiviteter inkluderer både [[Smugleri|narkosmugling]] og -handel, salg af [[våben]] på [[det sorte marked]], [[menneskesmugling]], [[lejemord]], [[tyveri]], voldtægt og [[overfald]] på [[Tjenestemand|tjenestemænd]]. I USA har banden primært været repræsenteret i [[Washington D.C.]], [[Miami]] og det sydlige [[Californien]].
 
== Historie ==
Navnet "Mara Salvatrucha" kan på dansk oversættes til "salvadoranske krigsmyrer".
 
For at kunne blive medlem af MS-13 skal man overleve 3013 sekunders tæsk af sine nye bandekammerater. Kvinder, som udgør ca. 20% af medlemmerne, kan dog komme igennem ved enten at overleve samme behandling som mændende, eller ved at lade sig [[Voldtægt|gruppevoldtage]] af flere af bandens nuværende medlemmer.
 
== Eksterne henvisninger ==
Anonym bruger

Navigationsmenu