Forskel mellem versioner af "George Foreman"

Spring til navigation Spring til søgning
3 bytes tilføjet ,  for 5 år siden
m (Bot: fix datolink)
Efter kampen mod Norton var der lagt op til et opgør mod den tidligere verdensmester Muhammad Ali. Kampen fandt sted i [[Kinshasa]] i det nuværende [[Congo]] (dengang Zaïre), og blev benævnt ”The Rumble in the Jungle”. Interessen for kampen var enorm. Ali havde forinden fået kneben revanche for sine nederlag mod Frazier og Norton, men da Foreman havde knust de samme boksere i sine titelkampe, var Foreman massiv favorit, 4-1, i opgøret mod Ali. Ali var 32 år, og var af de fleste anset som værende fortid, og bestemt ikke en bokser, der kunne true den 7 år yngre Foreman.
 
Rammerne om kampen var ganske ekstraordinære. Matchen blev arrangeret af Don King, der arrangerede sin første professionelle boksekamp. Begge boksere fik et rekordstort vederlag for kampen, idet hver bokser modtog 5 millioner dollars, hvilket langt oversteg de 5 millioner, som Frazier og Ali delte få år forinden i ”århundredes match”. Kampen blev den første VM-kamp i sværvægt nogensinde arrangeret i [[Afrika]], og Zaïres daværende præsident [[Mobuto Sésé Seko]] spillede en fremtrædende rolle i forbindelse med arrangementet. ArrangeretArrangementet trak omkring 60.000 tilskuere og tiltrak sig massiv interesse også langt uden for boksesporten.
 
Kampen var oprindeligt planlagt til afholdelse i september, men Foreman blev skadet under træningen, og kampen blev udsat til den [[30. oktober]] 1974.
 
Da kampen begyndte, angreb Foreman i sin sædvanlige stil, men Ali overraskede ved aggressivt at angribe Foreman, der havde været vant til at modstanderne normalt prøvede at holde sig på afstand. Foreman lod sig imidlertid ikke presse, og fik i slutningen af 1. omgang presset Ali i defensiven. Ali skiftede fra 2. omgang taktik, og lod sig presse ud i torvene, hvor Foreman hamrede slag ind mod Ali, der dog fik blokeret det meste med dobbeltparader, ligesom Ali havehavde succes med hurtige kontraangreb. Foreman var ikke forberedt på Alis taktik, og efter 4-5 omgange var Foreman tydeligt forvirret over kampens udvikling, ligesom Foremans vedvarende slagserier i Alis dobbeltparader havde tappet ham for kræfter. I 8. omgang åbnede Ali op for en kort slagserie, der blev afsluttet med en hård højre på Foremans kæbe. Foreman gik ned, og blev talt ud.
 
Kampens afslutning var kontroversiel, da Foreman tydeligvis er oppe på ni, men alligevel talte kampleder Zach Clayton Foreman ud. Foreman var dog bagud på point, da han blev stoppet.
Anonym bruger

Navigationsmenu