Skizoid personlighedsforstyrrelse: Forskelle mellem versioner

Spring til navigation Spring til søgning
Har indsat en bemærkning om, at teksten i henvisning [1] strider direkte med det, der står i Wikipedia artiklen.
(Slettet grundet manglende reference)
(Har indsat en bemærkning om, at teksten i henvisning [1] strider direkte med det, der står i Wikipedia artiklen.)
 
== Overblik ==
"Skizoid" betyder "skizofrenilignende" og symptomerne minder meget tit om de "negative sympotmer" ved [[skizofreni]] dvs. man har tendens til at isolere sig og en nedsat evne til at udtrykke følelser. Der er enighed om at der med denne [[personlighedsforstyrrelse]] er større risiko for at udvikle skizofreni. <ref name="Skizoid"/>
<!-- Fejl: der står i den henviste beskrivelse hos netpsykiater.dk, at folk med *skizotypisk sindslidelse* er mere tilbøjelige til at udvikle skizofreni, men at dette *ikke* er tilfældet for folk med skizoid personlighedsforstyrrelse:
Nogle symptomer kan være at man er ligeglad med at have venner eller fortrolige, har svært ved at udtrykke [[følelse]]r, er optaget af [[fantasi]]er og [[introspektiv]]e tanker. Tit er det også de ting lægen spørger en om.
 
"Imidlertid viser det sig at der blandt slægtninge til mennesker med skizofreni kun er lidt flere end normalt der har en skizoid personlighedsforstyrrelse, og der er derfor ikke nogen større arvemæssig sammenhæng. Derimod er der enighed om at man er mere sårbar over for at udvikle skizofreni hvis man har en skizotypisk sindslidelse" -->. Nogle symptomer kan være at man er ligeglad med at have venner eller fortrolige, har svært ved at udtrykke [[følelse]]r, er optaget af [[fantasi]]er og [[introspektiv]]e tanker. Tit er det også de ting lægen spørger en om.
 
== Symptomer ==
Anonym bruger

Navigationsmenu