Forskel mellem versioner af "Markedsføring"

Spring til navigation Spring til søgning
299 bytes tilføjet ,  for 4 år siden
Gendanner: gammel version bedre
(Gendanner: gammel version bedre)
'''Markedsføring''' (eller '''marketing''') er aktiviteter,en bred betegnelse for alle de aktiviteter, en [[virksomhed,]] somkan fortagerforetage sig for at fremme afsætningen af en ideidé, et [[produkt (marketing)|produkt]] eller en [[serviceydelse]].
 
Betegnelsen dækker over fx produktplanlægning, markedsundersøgelse, produktudvikling, prisfastsættelse, distribution, konkurrentanalyse, reklame, PR, emballage, tryksager, merchandise, kampagner, o.m.a.
 
ReklamenDer findes mange definitioner af markedsføring, måske fordi der fokuseres på bestemte situationer eller interessenter. Der opstår ofte også en vis begrebsforvirring, fordi markedsføring forveksles med [[reklame]]. Reklame er blot et af mange led i en markedsføringsproces og anvendes som regel først, når virksomheden har fremstilletdefineret sit produkt og sin målgruppe. Markedsføring beskæftiger sig også med situationer, hvor der endnu ikke eksisterer et produkt og/eller et marked.
 
Markedsføring trækker på en række fagområder, bl.a. [[økonomi]], [[psykologi]], [[sociologi]] og [[antropologi]]. På visse økonomiuddannelser benyttes [[afsætning]] som betegnelse for ''marketing''.
17.375

redigeringer

Navigationsmenu