Forskel mellem versioner af "Karl Aage Rasmussen"

Spring til navigation Spring til søgning
201 bytes tilføjet ,  for 2 år siden
Tilføjer kilde: Concerto Copenhagens hjemmeside og rettelse jf. kilden.
(→‎Liv og karriere: Opdateret med aktuel info om composer in recidence samarbejde. Kilden er komponisten selv efter mail korrespondance i dag. Jeg forslaar man kontakter ham og verificerer vdr. referencer og kilder: karlaagerasmussen@gmail.com Jeg hedder Michael og kan ikke oplyses som kilde.)
Tags: Mobilredigering Mobilwebredigering
(Tilføjer kilde: Concerto Copenhagens hjemmeside og rettelse jf. kilden.)
Rasmussen har desuden en omfattende virksomhed som forfatter, ikke mindst af [[essay]]s, samlet i foreløbig tre udgivelser og bogen ''Musik i det tyvende århundrede - en fortælling''. Hans bøger om komponister som [[Schumann]], [[Mahler]], [[Cage]], [[Bach]], [[Gershwin]], [[Prokofjev]] og [[Brahms]] og musikere som [[Glenn Gould]] og [[Svjatoslav Richter]] har opnået betydelig udbredelse. I de senere år har han desuden beskæftiget sig indgående med musik af [[Franz Schubert]]. Schubert efterlod sin opera "Sakontala" ufuldendt og med kun sangstemmerne skitseret, men Rasmussen har kompletteret og instrumenteret en opførelsesversion af værket, uropført i [[Stuttgart]] 2006. Han har desuden rekonstrueret hvad han mener er Schuberts hidtil forsvundne ''Gastein'' symfoni, en orkesterversion af Schuberts melodrama Der Taucher til den danske sanger [[Bo Skovhus]], og fuldført ufuldendte værker som Schumanns 4. klaversonate og Gades klavertrio i B-dur (1839).
 
Karl Aage Rasmussen er ophavsmand til [[Numus]] festivalen i [[Århus]] og var med en kort afbrydelse dens leder i 24 år. Han har desuden fungeret som kunstnerisk leder af bl.a. Esbjerg Ensemble og Athelas Sinfonietta. 2000-2008 var han næstformand i [[Det kgl. Teater]]s bestyrelse. Han har desuden været formand for tonekunstudvalget under [[Statens Kunstfond]] samt flere gange medlem af musikrådet. 2015-1817 var han tilknyttet Concerto Copenhagen som huskomponist (composer in residence).<ref>{{cite web|url=https://coco.dk/eap/composer-in-residence-karl-aage-rasmussen/|title=Huskomponist Karl Aage Rasmussen|publisher=Concerto Copenhagen|accessdate=6. februar 2019}}</ref>
 
== Værker efter genre, udvalg ==
3.398

redigeringer

Navigationsmenu