Jørn Bjerre: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
{{Infoboks kunstner |wikidata=alle |ingen_wikidata=}}
No edit summary
Linje 2: Linje 2:
|billede = Jørn Bjerre 2.jpg
|billede = Jørn Bjerre 2.jpg
|billedtekst = Jørn Bjerre ved fernisering i Skæring Kirke d. 4. oktober 2009}}
|billedtekst = Jørn Bjerre ved fernisering i Skæring Kirke d. 4. oktober 2009}}
'''Jørn Bjerre''' (født [[3. juni]] [[1926]]) er en dansk maler.
'''Jørn Bjerre''' (født [[3. juni]] [[1926]] - død [[29. januar]] [[2019]]) var en dansk maler.


Han blev uddannet på ABC-skolen i tegning [[1944]]-[[1946]] og tog lærereksamen i [[1948]]. Han har siden videreuddannet sig på [[Statens Tegnelærerkursus]] og [[Danmarks Lærerhøjskole]]. Han har undervist i formning og billedkunst i folkeskolen, og senere på seminarierne i [[Kolding Seminarium|Kolding]] og [[Haderslev Seminarium|Haderslev]] og på Danmarks Lærerhøjskole.
Han blev uddannet på ABC-skolen i tegning [[1944]]-[[1946]] og tog lærereksamen i [[1948]]. Han videreuddannede sig på [[Statens Tegnelærerkursus]] og [[Danmarks Lærerhøjskole]]. Han har undervist i formning og billedkunst i folkeskolen, og senere på seminarierne i [[Kolding Seminarium|Kolding]] og [[Haderslev Seminarium|Haderslev]] og på Danmarks Lærerhøjskole.


Jørn Bjerre har været illustrator på en række aviser og blade, bl.a. [[Land og Folk]], [[JydskeVestkysten]], [[Jyllands-Posten]] og [[Ringkøbing Amts Dagblad]]. Som maler har han udstillet flere gange i Skolernes Kunstforening i [[Vejle]], [[Kolding]], [[Haderslev]], [[Viborg]], [[Randers]], [[Århus]] og Grænselandsskolerne. Sammen med fem andre lokale kunstnere har han flere gange udstillet i [[Haderslev Kunstforening]]s regi. Siden [[1961]] har han haft en årlig udstilling i [[Haderslev]] og ved [[Henne Strand]]. Motiverne er ofte landskaber fra vestkysten eller fra rejser i bl.a. [[Italien]], [[Færøerne]], [[Grækenland]] og [[Tyrkiet]].
Jørn Bjerre var illustrator på en række aviser og blade, bl.a. [[Land og Folk]], [[JydskeVestkysten]], [[Jyllands-Posten]] og [[Ringkøbing Amts Dagblad]]. Som maler udstillede han flere gange i Skolernes Kunstforening i [[Vejle]], [[Kolding]], [[Haderslev]], [[Viborg]], [[Randers]], [[Århus]] og Grænselandsskolerne. Sammen med fem andre lokale kunstnere udstillede han flere gange i [[Haderslev Kunstforening]]s regi. Siden [[1961]] havde han årlige udstillinger i [[Haderslev]] og ved [[Henne Strand]]. Motiverne var ofte landskaber fra vestkysten eller fra rejser i bl.a. [[Italien]], [[Færøerne]], [[Grækenland]] og [[Tyrkiet]].




{{FD|1926|Levende|Bjerre, Jørn}}
{{FD|1926|Bjerre, Jørn}}


[[Kategori:Malere fra Danmark]]
[[Kategori:Malere fra Danmark]]

Versionen fra 8. feb. 2019, 15:22

Jørn Bjerre
Jørn Bjerre ved fernisering i Skæring Kirke d. 4. oktober 2009
Personlig information
Født 3. juni 1926 Rediger på Wikidata
Død 29. januar 2019 (92 år) Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Kunstmaler Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Jørn Bjerre (født 3. juni 1926 - død 29. januar 2019) var en dansk maler.

Han blev uddannet på ABC-skolen i tegning 1944-1946 og tog lærereksamen i 1948. Han videreuddannede sig på Statens Tegnelærerkursus og Danmarks Lærerhøjskole. Han har undervist i formning og billedkunst i folkeskolen, og senere på seminarierne i Kolding og Haderslev og på Danmarks Lærerhøjskole.

Jørn Bjerre var illustrator på en række aviser og blade, bl.a. Land og Folk, JydskeVestkysten, Jyllands-Posten og Ringkøbing Amts Dagblad. Som maler udstillede han flere gange i Skolernes Kunstforening i Vejle, Kolding, Haderslev, Viborg, Randers, Århus og Grænselandsskolerne. Sammen med fem andre lokale kunstnere udstillede han flere gange i Haderslev Kunstforenings regi. Siden 1961 havde han årlige udstillinger i Haderslev og ved Henne Strand. Motiverne var ofte landskaber fra vestkysten eller fra rejser i bl.a. Italien, Færøerne, Grækenland og Tyrkiet.