Steakkniv

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Et sæt med seks sorte steakknive af mærket Laguiole.

En steakkniv er en skarp bordkniv, der bruges til at skære bøffer med. De har ofte et savtakket blad og træhåndtag, og det er de eneste skarpe knive som bruges som bestik i moderne borddækning.

Historie[redigér | redigér wikikode]

Specialiserede steakknive begyndte at fremkomme i USA efter første verdenskrig.[1] Før første verdenskrig var alle bordknive skarpe, men dette krævede regelmæssig slibning og polering. Da brugen af hushjælp og tjenestefolk blev mindre blev der mindre populært at have denne type bestik, da den krævede for meget vedligehold. Rustfrit stål blev mere udbredt efter første verdenskrig, og det krævede ikke polering i samme omfang, mens de stadig skulle slibes.

Efter anden verdenskrig blev savtakkede knive i rustfrit stål, som hverken skulle slibes eller poleres, introduceret, og blev hurtigt en salgssuccces. I 1950'erne blev varmebehandling af rustfrit stål introduceret, hvilket gjorde det muligt at få knivene til at forblive tilpas skarpe uden at have savtakker. På dette tidspunkt var de savtakkede steakknive dog så udbredte at man fortsatte med at producere dem på denne måed.[1]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ a b Bonamici, Kate (2006-05-23). "Best steak knives". CNN Money. Hentet 15. september 2016.