Stensballe

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Stensballe udgør Horsens' østlige bydel. Stensballe afgrænses fra det centrale Horsens i vest af det smalle farvand Stensballe Sund. I øst grænser Stensballe op til marker, Stensballe Skov og Stensballe Golfbane, nærmeste by er Haldrup. Mod nord grænses op til Nørrestrand og mod syd Horsens Fjord. Der er 6 km mod NØ fra Horsens centrum til Stenballe og 4 km mod NØ til Haldrup. Bydelen tilhører Horsens Kommune og er beliggende i Vær Sogn.

I Stensballe, der er primært er en parcelhusbebyggelse, findes også bl.a. Vær Kirke, Stensballe Idræts-Klub og hovedgården Stensballegård.

Historie[redigér | redigér wikikode]

Oprindeligt var Stensballe en landsby der omfattede Bygaden, Agervej (der i gamle dage hed Vestergade og var kirkevej til Vær), Tværvej (der i gamle dage hed Møllegade, her lå møllen), Fortevej (vejen til markerne) og Spægbogade. Der var i alt 17 fæstegårde, der i 1700- og 1800-tallet hørte under Stensballegård.[1]

Kilder[redigér | redigér wikikode]

Dansk geografiSpire
Denne artikel om geografi i Horsens Kommune er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi

Koordinater: 55°52′08″N 9°54′42″Ø / 55.8689°N 9.9117°Ø / 55.8689; 9.9117