Step aerobic

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Disambig bordered fade.svg For alternative betydninger, se Step (flertydig). (Se også artikler, som begynder med Step)

Step Aerobic (også steptræning eller stepping) er aerobic/konditionstræning med brug af en 10-25 cm høj stepbænk. Det er en fysisk øvelse, der svarer til gang op ad trapper. Træningen blev opfundet sidst i 1980'erne i USA og er nu udbredt til hele verden. Den er i Danmark meget almindelig i motionscentre og i gymnastik- og idrætsforeninger. Step Aerobic findes også som konkurrenceform under FISAF og der er over 30 deltagende nationer til VM.

Step Aerobic består af gang, step-ups, og løfttrin (spark m.m.) i forskellige kombinationer og variationer samt overkropsbevægelser op og ned af en stepbænk. Pulsen er høj, men ledbelastningen er lav. Et træningspas består af opvarmning (7-10 minutter), konditions-/koordinationstræning og nedkøling (20-40 minutter) og udstrækning (5-10 minutter). Kalorieforbrændingen afhænger af tid, modstand/niveau og trin per minut.

Uddannelse[redigér | redigér wikikode]

Step Aerobic-instruktører uddannes på Trænerakademiet på Aalborg Sportshøjskole (1-årig), på idræts- og sportshøjskoler, hos DGF, DGI og DFIF og på kommercielle fitnesscentres uddannelser.

Litteratur[redigér | redigér wikikode]

  • Aagaard, Marina (2006), Step aerobic – fire trin til optimal steptræning, Hovedland Aagaard.