Stine Primdahl

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Stop hand nuvola.svgAutobiografi
(Dele af) denne artikel er eller antages at være en selvbiografi. Det er imod Wikipedias normer og betyder, at artiklen helt eller delvis bør omskrives af en uafhængig person eller slettes. I mellemtiden anbefaler vi læserne at tage dette med i betragtning under læsningen.
Stine Primdahl
Personlig information
Fulde navn Stine Primdahl Schmidt Larsen
Født 23. marts 1988 (32 år)
Fredericia
Nationalitet Dansk
Beskæftigelse Skuespiller
Aktive år 2009
Roller Birolle i Klassefesten (2016), "Gerda" og "Røverdatter" i Snedronningen af H.C. Andersen (2014) på Teater Republique - Instrueret af Martin Tulinius, "Girl" i Fremmed (2014), "Pia" i teaterstykket Festen - Thomas Vinterberg ´s Film, Instrueret af Lane Lind (2013)
Eksterne henvisninger
www.stineprimdahl.com
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Stine Primdahl er en dansk skuespiller født og opvokset i Fredericia. Hun har sidenhen boet i Aarhus og København.

Karriere[redigér | redigér wikikode]

Teater[redigér | redigér wikikode]

Stine Primdahl startede sin film-og teaterkarriere med roller på Teater Republique. Først i Vølvens Spådom (2012)[1] - nomineret til Gríman[2] - Islands teaterpris samme år og Snedronningen [3][4] i rollerne som Røverdatter og Gerda i Snedronningen [3][4] - Begge stykker instrueret af instruktør og teaterchef Martin Tulinius. I 2013 spillede hun Pia i FestenBorreby Teater, inspireret af Thomas Vinterbergs film, instrueret af Lane Lind og efterfølgende flere forestillinger af Mette Marthinussen [5] - bl.a. Den guddommelige Komedie.

Film og TV[redigér | redigér wikikode]

Stine Primdahl fik sin tv-debut i 2012 på TLC[6]/ Discovery Channel i forbindelse Crime Nights og samme år hovedrollen i kortfilmen Skuespilhuset [7] vist og produceret for DR. Efterfølgende medvirkede hun i en række kortfilm bl.a. Fremmed; udtaget blev til talentfilm ved Århus Filmfestival[8] og piloten Pinde og Pistoler [9]

I 2016 fik hun spillefilmsdebut i Klassefesten - Dåben af Birger Larsen.

Uddannelse[redigér | redigér wikikode]

Stine Primdahl har gået på Skuespillerskolen Ophelia (2010-2013)

Noter[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]