Storytel

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Storytel
Meg Rosoff, Storytel 2016 (PICT8929k).jpg
Virksomhedsinformation
Grundlagt 2005 Rediger på Wikidata
Hovedsæde Stockholm, Sverige Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Storytel Sweden AB er en svensk virksomhed, der tilbyder streaming af lydbøger og e-bøger online på tablet, smartphone og pc.

Historie[redigér | redigér wikikode]

Storytel blev grundlagt i 2005 af Jonas Tellander (CEO) og Jon Hauksson (systemarkitekt og chefudvikler) under navnet Bokilur. Først i 2007 ændredes navnet til Storytel for at gøre tjenesten klar til en international udvidelse.

I 2009 deltog den ene stifter Jonas Tellander i den svenske udgave af Løvens Hule (Draknästet). Her rejste han en investering på 1,5 millioner svenske kroner fra dragen Richard Båge imod en andel på 13% af virksomheden.[1]

Siden investeringen har Storytel opkøbt flere konkurrenter og forlag. I 2013 udvidede Storytel til Danmark og Holland, og året efter introducerede Storytel e-bøger på deres platform, så brugerne nu både kan lytte til og læse bøger. I 2014 gik virksomheden også ind på det norske marked.

Opkøb[redigér | redigér wikikode]

I 2013 opkøbte Storytel lydbogsforlagene Storyside og Earbooks og påbegyndte produktion af mere originalt indhold. I 2015 fusionerede Storytel med forlaget Massolit og blev børsnoteret.[2] I 2016 foretog Storytel to store opkøb, først af den danske bogtjeneste Mofibo[kilde mangler] og derefter af et af Sveriges største forlag, Norstedts förlagsgrupp.[3]

Noter[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]