Strands

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Strands
Strands(Syddjurs).jpg
Strands Bygade/Græsbjergvej.
Overblik
Land Danmark Danmark
Region Region Midtjylland
Kommune Syddjurs Kommune
Sogn Vistoft Sogn
Postnr. 8420 Knebel
Demografi
Kommunen 44207 (2023)
 - Areal 696,34 km²
Andet
Tidszone UTC +1
Oversigtskort

Strands er en landsby på Djursland, beliggende på Mols ved Begtrup Vig med Helgenæs mod øst og Mols Hoved mod vest. Landsbyen ligger i Syddjurs Kommune og tilhører Region Midtjylland.

Fra Strands er der få kilometer til Knebel, Fuglsø og Mols Bjerge mod nord. Sandstranden ved landsbyen er lavvandet og bruges ofte af badegæster om sommeren.

Udover de faste indbyggere er der en del sommerhuse. Området øst for vejen i retning mod stranden rummer foruden sandstrand, også en strandeng og en relativt høj skrænt, hvorfra de forreste sommerhuse har direkte udsigt over Begtrup Vig.

Der er ingen faste forretninger tilbage i Strands, efter den lokale bager lukkede.

Litteratur[redigér | rediger kildetekst]

  • Karl-Erik Frandsen: Vang og tægt. Studier over dyrkningssystemer og agrarstrukturer i Danmarks landsbyer 1682-83 (Bygd 1983),
  • Henrik Pedersen: De danske Landbrug fremstillet paa Grundlag af Forarbejderne til Christian V.s Matrikel 1688. Udgivet efter hans Død paa Bekostning af Carlsbergfondet (København MCMXXVIII; Reprotryk for Landbohistorisk Selskab, København 1975)
Dansk geografiSpire
Denne artikel om geografi i Syddjurs Kommune er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi