Straumsfjorden i Troms

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
For alternative betydninger, se Straumsfjorden. (Se også artikler, som begynder med Straumsfjorden)
Straumsfjorden
Straumsfjorden set fra Søndre Bentsjordtinden. Ryøya helt til høyre, Kvaløya i baggrunden.
Straumsfjorden set fra Søndre Bentsjordtinden. Ryøya helt til høyre, Kvaløya i baggrunden.
Overblik
Land Norge Norge
Kommuner Tromsø og Balsfjord
Kommuner (Fylker) Troms og Finnmark
Type Fjord/sund
Maks. længde 18 km
Oversigtskort

Straumsfjorden er en fjord (egentlig et sund) på sydsiden af Kvaløya i Tromsø og Balsfjord kommuner i Troms og Finnmark fylke i Norge. Fjorden går 18 kilometer mod øst fra Malangen til Balsfjorden.[1]

I vest starter fjorden mellem Kvalnes i nordvest og Gamnes i sydøst. Mjelde er en bygd på nordsiden af fjorden øst for Kvalnes. Længere mod øst går Vollbukta mod nord til bygden Straumsbukta. Tværs over fjorden for Vollbukta ligger bygden Vollstad på den anden sida.

Midt i fjorden i den østlige del ligger Ryøya. På nordsiden af øen går Storstraumen eller Rystraumen og på sydsiden går Litjestraumen. Øst for øen ligger bygden Vikran på sydsiden. Den tidligere færgeforbindelse over fjorden til Larseng på nordsiden blev i 2011 erstattet af Ryatunnelen, som er en del af fylkesvej 858. Byen Tromsø ligger omkring ti kilometer længere mod nordøst.

Straumsfjorden med Ryøya, set mod vest.

Fylkesvej 286 (Troms) går langs sydsiden af fjorden, mens Fylkesvej 54 (Troms) går langs nordsiden.

Kilder og henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Straumsfjorden på Norgeskart.no fra Statens kartverk
Oversættelse
Oversættelse
Denne artikel eller en tidligere version er helt eller delvist oversat fra den norsksprogede (bokmål) Wikipedia, der er tilgængelig under Creative Commons Kreditering-Deling på samme vilkår 3.0. Se versionshistorik for oplysninger om oprindelig(e) bidragyder(e).
Norsk geografiSpire
Denne artikel om Norges geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi