Mass Ebdrup

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra Street Mass)
Jump to navigation Jump to search
Broom icon.svgDette emnes notabilitet er betvivlet
– da en skribent har vurderet at artiklens emne er for snævert til at have encyklopædisk relevans. En begrundelse for denne vurdering kan muligvis findes på artiklens diskussionsside eller i artikelhistorikken.  
Broom icon.svgFormatering
Denne artikel bør formateres (med interne links, afsnitsinddeling o.l.) som det anbefales i Wikipedias stilmanual. Husk også at tilføje kilder!
Wikitext.svg
Broom icon.svgDer er ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket muligvis er et problem.
Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande, der fremføres i artiklen.
Question book-4.svg

Mass Ebdrup (født 6. november 1979 i København) er en rapper, tekstforfatter og producer fra København.

Han var gennem to år bosat i Brooklyn og New York's rap lyd har altid været en stor inspirationskilde for hans musikalske udtryk.[kilde mangler]

2001-2004: StreetMass, debutsingle[redigér | redigér wikikode]

Mass startede med at rappe i en alder af 12 år og fik som teenager tilnavnet "StreetMass" af DJ Typhoon. I 2001 udgav han den selvfinanserede debutsingle "Hvem Er StreetMass" og i 2003 ep'en Kronisk Halsbrand.

2005-2009: Universal-kontrakt, Kongens Fald, fejde med Jokeren.[redigér | redigér wikikode]

Mass skrev og producerede i 2005 Jokerens hit "Godt Taget”, hvor han selv medvirker på omkvædet og blev efterfølgende signet til Universal i 2006, hvor han udgav singlen "Tillykk' Med Det" på Jokeren's sublabel Flamingo Records.

Mass og Jokeren stoppede samarbejdet i slutningen af 2007 under rygter om en strid mellem de to. Disse spekulationer blev bekræftet, da Mass medvirkede på et nummer med rapgruppen MFS ("Ingen Opposition”), hvor én linjerne var rettet mod Jokeren og hans pladeselskab.

Jokeren udgav i marts 2009 nummeret "Battler Med Spøgelser”, som mange mener at være henvendt til Mass.

I november 2009 udgav Mass nummeret "Kongens Fald" på Youtube, hvori han beskylder Jokeren for bl.a. at misbruge stoffer, stjæle rettigheder og bryde aftaler. Nummeret fik stor medie omtale (Kilder: BT, Deadline DR2).

Mass medvirkede samme år i DR's tv serie: Manden Med De Gyldne Ører (2009) sammen med Nikolaj Steen, hvor han spillede rollen som rapperen Benny Blanco.

2009-: Sangskriver & Producer[redigér | redigér wikikode]

Mass indgik i 2009 et samarbejde med rapperen Kesi og var i 2010 med til at skrive, og producere debut albummet fra Kesi, Bomber Over Centrum, som han også er executive producer på. I 2012 startede Mass pladeselskabet Uropa, som udover ham selv huser Kesi, Gilli, Benny Jamz, og A'typisk, Uropa skiftede i 2014 navn til MXIII (MassMadeMe), hvor Mass udgav debut-ep’erne fra Gilli & Benny Jamz.

Mass har foruden Jokeren's "Godt Taget" også skrevet og produceret Ali Kazims "Spørgsmål”, samt været tekstforfatter på to albums fra rapgruppen MFS (bandaniseret 2008) (Gadens Vilkår 2010) og debut albummet fra A'typisk (A'typisk 2013).

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]