Studios de la Victorine

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Indgangen til Studios de la Victorine
Studios de la Victorine (Nice)
Studios de la Victorine
Studios de la Victorine
Studios de la Victorines placering

Studios de la Victorine (eller bare Victorine Studios) er et filmstudie i den franske by Nice, der er beliggende tæt på Nice Lufthavn. Studiet er også kendt som Nice Studios. Flere små studier har også eksisteret i byen.

Studiet blev oprettet i 1921 i et forsøg på at skabe et studio i Hollywood-stil på den franske riviera.[1] Det havde syv lydstudier,[2] og arbejdede parallelt med de øvrige franske studier, der hovedsageligt lå i Paris. En nøglefigur i Victorins udvikling var producenten Louis Nalpas.

Under anden verdenskrig fik studiet større betydning. Efter Frankrigs nederlag blev halvdelen af landet besat af Nazityskland, herunder hovedstaden i Paris. Nice var beliggende i den sydlige del af Vichy Frankrig. Mange teknikere og skuespillere flygtede mod syd for at undgå nazisterne og fandt arbejde i produktioner hos Victorine.

Umiddelbart efter krigen fortsatte studierne deres underordnede rolle i forhold til Paris, og der var uregelmæssig produktion.[2]

I en periode (2000-2017) blev drevet af et privat selskab og omdøbt til "Studios Riviera", men Nice besluttede at genopbygge studiet i november 2017 og gav det dets oprindelige navn tilbage.[3]

Film optaget i studierne[redigér | redigér wikikode]

Ikke-udtømmende filmografi:

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Literatur[redigér | redigér wikikode]

  • Crisp, C.G. The Classic French Cinema, 1930-1960. Indiana University Press, 1993.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]