Sukhodolskoje

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Sukhodolskoje søen
Суходольское озеро
LakeSukhodolskoye.jpg
Overblik
Land Rusland Rusland
Område Leningrad oblast
Priozerskij rajon
Tilløb Losevskaja protoka
Afløb Burnajafloden
Maks. længde 30 km
Maks. bredde 2 km
Maks. dybde 23 m
Vandspejlskote 7 m

Sukhodolskoje (russisk: Суходольское озеро, tr. Sukhodolskoje ozero; finsk: Suvanto) er en 30 km lang sø på det Karelske næs i Priozerskij rajon i Leningrad oblast i Rusland. Søen er en del af Vuoksiflodens afvandingsområde, og udgør den sydlige arm, som har udløb i Burnajafloden.

Oprindelig løb vandet fra Sukhodolskoje stille ud i Vuoksi gennem et vandløb ved Kiviniemi; men i 1818 blev kanalen, der var gravet for at aflede højvandet om foråret til Burnajafloden, oversvømmet og afvandede Sukhodolskoje og sænkede søens vandspejl med 7 meter. Vandløbet ved Kiviniemi tørrede ud. I 1857 blev der gravet en ny kanel, men strømmen skiftede retning, afdækkede strømfald, der gjorde sejlads ved Kiviniemi umulig. Siden 1857 har Sukhodolskoje-søen og Burnajafloden udgjort den sydlige arm af Vuoksifloden, og har sænket niveauet på den oprindelige nordlige arm, der flyder gennem Priozersk med 4 m.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Question book-4.svg Der er få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel. Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande som fremføres i artiklen.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Russisk geografi Stub
Denne artikel om russisk geografi er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Geografi

Koordinater: 60°41′47″N 30°03′13″Ø / 60.6964°N 30.0536°Ø / 60.6964; 30.0536