Sukhodolskoje

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra Sukhodolskoye)
Sukhodolskoje søen
Суходольское озеро
Overblik
Land Rusland Rusland
Område Leningrad oblast
Priozerskij rajon
Tilløb Losevskaja protoka
Afløb Burnajafloden
Maks. længde 30 km
Maks. bredde 2 km
Maks. dybde 23 m
Vandspejlskote 7 m

Sukhodolskoje (russisk: Суходольское озеро, tr. Sukhodolskoje ozero; finsk: Suvanto) er en 30 km lang sø på det Karelske næs i Priozerskij rajon i Leningrad oblast i Rusland. Søen er en del af Vuoksiflodens afvandingsområde, og udgør den sydlige arm, som har udløb i Burnajafloden.

Oprindelig løb vandet fra Sukhodolskoje stille ud i Vuoksi gennem et vandløb ved Kiviniemi; men i 1818 blev kanalen, der var gravet for at aflede højvandet om foråret til Burnajafloden, oversvømmet og afvandede Sukhodolskoje og sænkede søens vandspejl med 7 meter. Vandløbet ved Kiviniemi tørrede ud. I 1857 blev der gravet en ny kanel, men strømmen skiftede retning, afdækkede strømfald, der gjorde sejlads ved Kiviniemi umulig. Siden 1857 har Sukhodolskoje-søen og Burnajafloden udgjort den sydlige arm af Vuoksifloden, og har sænket niveauet på den oprindelige nordlige arm, der flyder gennem Priozersk med 4 m.

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Russisk geografiSpire
Denne artikel om russisk geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi

Koordinater: 60°41′47″N 30°03′13″Ø / 60.6964°N 30.0536°Ø / 60.6964; 30.0536